Ana Sayfa Vergi Koltuklu ancak ruhsatında kamyonet geçen hafif ticari araçların KDV’si indirim konusu yapılabilir...

    Koltuklu ancak ruhsatında kamyonet geçen hafif ticari araçların KDV’si indirim konusu yapılabilir mi?

    1
    0

    Fiat Doblo, Ford Connect, Volkswagen Caddy ve benzeri sınıftaki araçların KDV’si indirim konusu yapılabilir mi?

    Volkswagen Caddy, Opel Combo, Ford Connect, Fiat Doblo, Fiat Fiorino, Renault Express, Renault Kango, Peugeot Partner, ve benzeri araçlardan arkasında koltuk olanların türü hafif ticari araçlar (8 No’lu Gümrük Genel Tebliği (Tarife-Sınıflandırma Kararları) kapsamında binek araç kategorisine alındığından (Gümrük Tarife Pozisyonu 87.03), bu araçların alış faturalarında belirtilen KDV, mükellefin vergiye tabi faaliyetleri üzerinden hesaplanan KDV’den indirilemez.

    Sadece önde koltuğu olan ve arkasında koltuk olmayan ve arkada sadece eşya taşınabilen araçlar ticari araç olduğu için KDV’si indirim konusu yapılabilir.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2023 Enflasyon düzeltmesinden kaynaklanan geçmiş yıl karı dağıtılırsa hangi vergiler ödenecek?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz