Ana Sayfa TTK Kollektif Şirketin Sona Ermesi Halinde Tescil ve İlan Kimler Tarafından Yapılır?

    Kollektif Şirketin Sona Ermesi Halinde Tescil ve İlan Kimler Tarafından Yapılır?

    2088
    0

    1- KOLLEKTİF ŞİRKETİN SONA ERMESİ HALİNDE TESCİL VE İLAN KİMLER TARAFINDAN YAPILIR?
    1.1-
    Şirketin sona ermesi hâlinde ortaklar sona ermeyi tescil ve ilan ettirmekle yükümlüdür. İflas sebebiyle şirketin infisahı hâlinde bu yükümlülük iflas memuruna aittir.
    1.2- Şirketin feshi bir ortağın ölümünden ileri gelmişse tescil ve ilan dilekçesi, ölen ortağın mirasçılarıyla birlikte diğer tüm ortaklar; mirasçıların katılması mümkün bulunmayan veya güç olan hâllerde, sağ kalan ortaklar tarafından verilir.

    2- SONA ERMİŞ KOLLEKTİF ŞİRKET ORTAKLARININ YÖNETİM HAKKI NASIL SONA ERER?
    Ortakların yönetim haklarının sona ermesi;
    2.1- Şirketi yönetmeye yetkili olanlar, sona ermiş şirket adına ve hesabına işlem yapamazlar; aksi takdirde bu işlemlerinden müteselsilen ve sınırsız sorumlu olurlar. 252’nci madde hükümleri saklıdır.
    2.2- Fesih, kanuna uygun bir şekilde tescil ve ilan edilmedikçe bütün ortakların üçüncü kişilere karşı sorumluluğu devam eder.

    ***Bir ortağın kısıtlanması veya iflasına karar verilmesi hâlinde, Türk Borçlar Kanununun 641’inci maddesi uygulanır.

    Kaynak: Türk Ticaret Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikKollektif Şirketin Sona Erme Sebepleri Nelerdir?
    Sonraki İçerikKomandit Şirket Nedir? Nasıl Kurulur?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz