Ana Sayfa Muhasebe KKEG niteliğinde olan faturalar Ba ile bildirilir mi?

    KKEG niteliğinde olan faturalar Ba ile bildirilir mi?

    1875
    0

    Şirketimiz adına düzenlenmiş olan stat loca bedeline ait e-Fatura indirilemeyecek gider sınıfında olduğundan ve KDV İndirim konusu yapamayacağımız için kayıtlarımıza almayacağız. BA/BS bildiriminde bulunmamaktan dolayı usulsüzlük cezasına muhatap olur muyuz? Öneriniz ne olur?

    Şirketiniz adına alınan fatura KKEG’de olsa kayıtlara alınır, Ba formunda bildirilir. Siz kayda almaz iseniz çapraz denetimde belge ortaya çıkar. Süresinde B formuna yazılmayan işlemler için özel usulsüzlük cezası uygulanır.

    ——————————

    Ba-Bs bildirim formlarının verilme süresinin son gününün resmi tatile rastlaması halinde, bildirimlerin verilmesine ilişkin süreler nasıl hesaplanır?

    213 sayılı Vergi Usul Kanununun 18 inci maddesi uyarınca, resmi tatil günleri süreye dâhil olmakla birlikte, sürenin son günü resmi tatile rastlarsa tatili takip eden ilk iş gününün tatil saatinde biter. Bu bağlamda; bildirim formlarının verilme süresinin son günü resmi tatile rastlarsa, bildirimlerin tatili takip eden ilk iş günü saat 24:00’ten önce gönderilmesi gerekmektedir.

    Diğer taraftan aynı Kanunun mükerrer 355’inci maddesine göre kesilmesi gereken özel usulsüzlük cezasına ilişkin süre hesabında (bildirimlerin kanuni süresinden sonraki 3 gün içinde verilmesi veya düzeltme bildiriminin kanuni süresinden sonra verilmesi hallerinde) bildirimlerin verilmesi gereken son gün dikkate alınır.

    Örneğin; 2017/Ağustos dönemine ait bildirim formlarının 1.9.2017 tarihinden itibaren en geç 30.9.2017 tarihi akşamı saat 24:00’e kadar verilmesi gerekmektedir. Ancak, son gün resmi tatile (Cumartesi) rastladığından, bildirim formlarının verilme süresi, tatili takip eden ilk iş günü olan 2.10.2017 tarihi (Pazartesi) akşamı saat 24:00’e kadar uzamaktadır.

    Ancak, 3 günlük 1/10 oranında cezalı bildirim, 10 günlük cezasız düzeltme ile 15 günlük 1/5 oranında cezalı düzeltme bildirimi verme tarihleri hesaplanırken, 2.10.2017 tarihi değil, 30.9.2017 tarihi esas alınacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBasit usul işinin yanında gerçek usule tabi ikinci bir iş yapılırsa basit usul sona erer mi?
    Sonraki İçerikTürkiye ve Libya arasında girişimcilik ve teknolojik iş birliğinin artırılmasına yönelik iyi niyet anlaşması imzalandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz