Ana Sayfa Muhasebe Kişi 2018 yılında aldığı aracını 2021 yılında kuracağı şahıs firması veya şirketine...

    Kişi 2018 yılında aldığı aracını 2021 yılında kuracağı şahıs firması veya şirketine nasıl devredilir?

    433
    0
    Kişi 2018 yılında aldığı aracını 2021 yılında kuracağı şahıs firması veya şirketine nasıl devredebilir?

    Şahıs firmasında kullanılacak ise VD bilgi verilir. Araç normal alım satım bedeli ile deftere kayıt edilir. Şirkette kullanılacak ise noter senedi ile satışı yapılır. Şirket ayrıca Gider pusulası düzenlenir.

    Gider pusulasında GV stopajı ve KDV hesaplanmaz.


    Tıbbi kongre organizasyonları yapan bir limited şirket mükellefim günümüz şartları dolayısı ile tıbbi kongrelerini online olarak yapmaktadır. Kongrelerde konuşmacı olan serbest çalışan doktorlar aldıkları ücrete karşılık SMK düzenlemektedir. Ancak bazen serbest çalışmayan devlet hastanesi ya da bordrolu doktorlarında mesleki tecrübe ve uzmanlıklarından yararlanılmaktadır. Bu durumda konuşmacı olarak ödenen “telif ücreti” Gider pusulası ile belgelenmiş ve bankadan ödenmiştir. Gider pusulasında olması gereken stopaj oranı ve KDV tevkifatı uygulanmalı mıdır konusunda tereddüt oluşmuştur. Bu konudaki görüşlerinizi alabilir miyim?

    Devlet memuru olan doktorlara yapılacak ödeme TELİF ödemesi değildir. Ücret bordrosu düzenlenir. GVK 103. maddesindeki tarife uygulanır. KDV hesaplanmaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKoruyucu hekimlik, teşhis, tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin KDV oranı nedir?
    Sonraki İçerikLinyit üretimi Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %21,4 azaldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz