Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ve nakdi ücretsiz izin desteğine hak kazanmayan personellerin ücretsiz izin...

    Kısa çalışma ve nakdi ücretsiz izin desteğine hak kazanmayan personellerin ücretsiz izin bildirim kodu ne olmalıdır?

    458
    0
    Muhasebe büromuz için 01.04/2020-30/06/2020 tarihleri arasında kısa çalışma ödeneği başvurusu yapmıştık ve kçö’den 3 ay süre ile faydalandık. 01/07/2020 tarihi itibariyle normale dönerek çalışmaya başladık, bir çalışanımız için 2021/ocak ayından itibaren normal ücretsiz izin talebinde bulunarak birkaç ay ücretsiz izinli göstermek istiyoruz. Pandemi ücretsiz izinli olarak değilde 21 kod ile diğer ücretsiz izin olarak göstermemizde bir sakınca olur mu? 

    İşçi ile anlaşılan süre yazılı ve onaylı anlaşılması halinde belirlenen süre kadar ücretsiz izin 21 kod ile bildirilebilir. Yargıdaki örneklerle bu sürenin en çok 6 ay kullanılabildiği görülmektedir.


    Aralık ayı itibari ile kçö yararlanmakta olan asgari ücretle çalışan personel için; ilk 7 günlük yarım ücret asgari ücret altında kaldığından sigorta prim matrahını 686,70 tl üzerinden bildirimi ve ödemesi yapılacaktır. SGK bildirimi nasıl yapılmalıdır?

    Aphb de de bildirilen asgari ücrete tamamlanan tutar yazılmalıdır.+


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGeçici ithalat nedir?
    Sonraki İçerikMatrah artırımı yapılan yıllar için özel usulsüzlük cezası düzenlenebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz