Ana Sayfa Vergi Kısa çalışma ödeneğinden faydalanan iş yeri yeni personel alımı yapabilir mi?

    Kısa çalışma ödeneğinden faydalanan iş yeri yeni personel alımı yapabilir mi?

    kısa, çalışma, ödenek, işçi, personel, alım, fazla, eksik, bildirim,

    487
    0

    İş yerinde kısa çalışma uygulanan bir işyerinde yeni personel alınması mümkün müdür? 

    İşyeri çalışmaya kapalı ve yeni alınan işçi kçö kapsamında değilse fiili çalışma olmadan spek bildirim yapılamayacaktır. Ama bu işçi alımına engel değildir.

    Şubat 2021 kısa çalışma ödeneğinden faydalanan emekli olmayan işçilerimiz, kısa çalışmadan faydalanamayan emekli olmayan (ücretsiz pandemi izni şartını da sağlamayan) ve ayrıca bir de kısa çalışmadan faydalanamayan emekli personelimiz var. İŞKUR geçenlerde bir tebliğ yayınladı ödemeler tam çalışma olmadığında 30 gün yapılacak diye …bizim firma yarı zamanlı çalışınca İŞKUR 15 gün ödeme yapacak …bunlar için 15 GÜN EKSİK GÜN BİLDİRİP ŞUBATI 30 GÜN ÜZERİNDEN mi hesaplayacağım…28 günden mi 13 gün işverene ait olacak…bildirgeyi yüklediğimde emeklilerde aynı mantık olursa diye (eşitsizlik olmasın diye) …15 gün çalışmış 15 eksik gün (diğer ücretsiz izin dedim) gün hatası aldım. Kısa çalışma ödeneği alan normal çalışanlarda gün hesap hatası sgk sisteminde hata vermiyor fakat aynı süre çalışan emeklilerde gün hatası uyarısı veriyor emekliler şubatı 28 gün üzerinden mi hesaplanacak acaba eşitsizlik olmaz mı yoksa 15 gün İŞKUR 13 gün işveren olarak mı yapmalıyız herkese tebliği pek anlayamadık?

    SGK da 2020/20 sayılı Genelgede aynı hesaplamayı yayınlamıştı. Ay/dönem içindeki çalışmaları tam olan sigortalıların prim ödeme gün sayıları, ay/dönemin kaç gün olduğuna bakılmaksızın (ay/dönemin 28, 29, 30 veya 31 gün çektiği üzerinde durmaksızın) 30 gün olarak sisteme girilecektir.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikNakliye hizmetlerinde 1 Marttan itibaren KDV tevkifatı mı yapılacaktır?
    Sonraki İçerikDefter Beyan Sistemi Duyurusu: “KDV Tevkifatı Uygulamalarında Değişiklik”

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz