Ana Sayfa SGK Kısa çalışma ödeneğinden dönen prim borcu olan firmalar SGK teşvikinden faydalanabilir mi?

    Kısa çalışma ödeneğinden dönen prim borcu olan firmalar SGK teşvikinden faydalanabilir mi?

    708
    0

    Kısa çalışma sonlandırılıp normal çalışmaya geçildiğinde SGK tarafında işverenlere teşvik uygulaması başladı. Sormak istediğim kısa çalışmayı sonlandırınca bu teşvikten yararlanmak için bir başvuru gerekiyor mu? Yoksa otomatik olarak mı faydalanıyoruz. Bir de SGK’ya prim borcu olanlar için de geçerli bir teşvik mi borcumuz varsa bu teşvikten yararlanabilir miyiz?

    İşyerindeki kısa çalışmanın sona ermesi ve aynı işyerinde haftalık normal çalışma sürelerine dönmeleri durumunda, 31/12/2020 tarihini geçmemek üzere kısa çalışmanın sona erdiği tarihi takip eden aydan itibaren 3 ay süreyle, prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanan sigortalı ve işveren hissesi primlerinin tamamı tutarında, her ay bu işverenlerin Sosyal Güvenlik Kurumuna ödeyecekleri tüm primlerden mahsup edilmek suretiyle işverene prim desteği sağlanacak ve destek tutarı Fondan karşılanacaktır.

    Bu maddeyle sağlanan teşvikten yaralanmakta olan işverenler, bu teşvikten yararlanılan ayda aynı sigortalı için diğer sigorta primi indirimi, teşvik ve desteklerinden yararlanamaz. Bu madde kapsamında fon tarafından işverene sağlanan, sigortalı hissesine karşılık gelen destek tutarının sigortalıya ödenmesi işverenden talep edilemez. Fondan bu madde kapsamında karşılanan tutarlar, gelir ve kurumlar vergisi uygulamalarında gelir, gider veya maliyet unsuru olarak dikkate alınmaz.

    SGK ya borcu olanların Hiçbir teşvik uygulamasından yaralanamadığı genel esaslarda yer almaktadır. Ancak bu destek için bu konuda bir açıklamada bulunmamıştır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKOBİ’ler için E-Ticaret Uygulamaları Eğitimi: 17 Ağustos 2020 / 27 Ağustos 2020
    Sonraki İçerikAvrupa’da 2020 yılının ilk çeyreğinde 130 milyon kişilik tam zamanlı işe eşdeğer bir istihdam kaybı gerçekleşti

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz