Ana Sayfa SGK Kısa çalışma ödeneğinden dönen firmalara SGK prim desteği yapacak mıdır?

    Kısa çalışma ödeneğinden dönen firmalara SGK prim desteği yapacak mıdır?

    641
    0

    15.03.2020-12.06.2020 arası kısa çalışma ödeneği başvurusunda bulunduktan sonra 01.06.2020 tarihinde işçi çalışmaya başladığından kçö erken bitirilmiştir. Yeni çıkan sgk kanununa göre “kısa çalışma ödeneği sona eren” firmaların asgari ücret tutarındaki sgk pirimler 01.07 deni itibaren devlet desteği ile mahsup edilecektir. Yani 12.06 da normal bitmesi gereken 01.06 da kendi isteğimizle bitirmemize rağmen bu teşvikten yararlanabilir miyiz?

    Yararlanabilirsiniz.

    Geçici 23. Madde kapsamında, 01.07.2020 tarihinden önce kısa çalışma başvurusunda bulunmuş olan özel sektör işyerlerinde kısa çalışma ödeneğinden yararlanan sigortalıların; işyerindeki kısa çalışmanın sona ermesi ve aynı işyerinde haftalık normal çalışma sürelerine dönmeleri durumunda, 31. 12. 2020 tarihini geçmemek üzere kısa çalışmanın sona erdiği tarihi takip eden aydan itibaren üç ay süreyle, 5510 sayılı kanunun 82. Maddesi uyarınca belirlenen prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanan sigortalı ve işveren hissesi primlerinin tamamı tutarında, her ay bu işverenlerin SGK’na ödeyecekleri tüm primlerinden mahsup edilmek suretiyle işverene prim desteği sağlanır ve destek tutarı fondan karşılanır.

    İnşaatçı mükellefimin sıva işlerini yapan çalışanlarının sıva işi bittiği için işten çıkışları yapılacak. Yani kendi alanlarındaki işleri bittiği için işten çıkışları yapılacak. Şimdi biz bu çalışanların işten çıkışlarını hangi işten çıkış koduna göre yapmalıyız?

    18 kod İşin sona ermesi ile çıkış yapabilirsiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAvrupa’da 2020 yılının ilk çeyreğinde 130 milyon kişilik tam zamanlı işe eşdeğer bir istihdam kaybı gerçekleşti
    Sonraki İçerikİBB deprem için 2019’da gerçekleşen bütçe rakamını 2020’de 2,5 kat artırdı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz