Ana Sayfa SGK Kısa çalışma ödeneği şartlarını sağlayamayan personellerin sgk bildirimlerini nasıl yapmalıyız?

Kısa çalışma ödeneği şartlarını sağlayamayan personellerin sgk bildirimlerini nasıl yapmalıyız?

650
0

Bir kuaför işletmem var ve personelim kısa çalışma ödeneği için 60 gün şartını tamamlıyor ama 450 günü tamamlamıyor. Daha öncesinde bağ kurlu çalışmış. Kısa çalışma ödeneğine de başvuramıyor. Ne yapmamız gerekiyor?

İŞKUR’dan kçö şartları sağlamadığı için ödenek alması mümkün değildir.

10 Genel hayatı etkileyen nedenleri seçerek eksik gün bildiriminde bulunabilirisiniz.

 65 yaş üstü sokağa çıkma yasaklı olduğum için ofisim 23 marttan beri kapalı. Çalışan sigortalı personelim için İŞKUR’a kısa çalışma ödeneği başvurusunda bulundum. Kabul edilip edilmeyeceğini bilemiyorum. Mart ayı SGK bildirgesinde mart ayı nda23 gün çalışma olduğu için 23 gün mü; yoksa 30 gün mü bildireceğim. Nisan ayında da ofisim kapalı durumu devam ediyor. SGK bildirimlerini nasıl yapacağım?

22 gün normal çalışma + 7 gün zorlayıcı neden yarım ücret (günlük asgari ücretin altında olmamak kaydı ile) 29 gün kalan 2 gün uygunluk halinde kçö 18 kod eksik gün bildirimi olmalıdır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYatırım İndirimi İstisnası Devam Ediyor mu?
Sonraki İçerikHangi kazançlar “Ticari Kazaç” olarak değerlendirilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz