Ana Sayfa SGK Kısa çalışma ödeneği başvuru formunda haftalık çalışılmayacak saat kısmına ne yazmalıyız?

Kısa çalışma ödeneği başvuru formunda haftalık çalışılmayacak saat kısmına ne yazmalıyız?

966
0

Nisan ayında ilk 4 gün çalışıp 31 Mayıs’a kadar çalışmayacak isçilerin, KÇÖ listesinde haftalık çalışmayacağı saat bölümüne kaç saat yazacağız?

İŞKUR normal çalışma saati: 45

Haftalık çalıştırılmayacak saat: kısmına da işçinizin bir haftada normal çalışma süresi içinde ne kadar süre ile kısa çalışma ödeneğine başvuru yapacağınız saat kısmını yazacaksınız.

Haftalık çalışma süreleriniz değişmiş olup çalışılmayan saatleri bildiriniz.

 16.03.2020 tarihinde covid19 sebebi ile içişleri bakanlığı tarafından zorunlu olarak kapatılan kafeterya işleten mükellefin 16.03.2020’den sonra çalışması yok kısa çalışma başvurusu ise 01.04.2020 tarihi itibariyle mart ayındaki eksik günleri hangi kod ile bildirilmelidir?

Kısa çalışma başvuru tarihi 16.03.2020 olmalıdır.

Fiilen çalışılan gün işçiye tam ücret ve Sgk bildirim yapılmalı Kısa çalışma ödeneği almaya İŞKUR tarafından uygunluk verilmişse ilk 7 gün işçiye zorlayıcı nedenler dolayısıyla yarım ücret verilmesi ve prim bildiriminin yapılması gerekir ki buradaki günlük ücrette asgari ücretin brüt günlük kazancından az olamaz. kalan günler için başvuru uygunluğu var ise ;

(ortalama günlük brüt kazanç * %60 )* kısa çalışma ödeneğine tabi çalışma = bulunan rakam asgari ücretin %150 den büyük olamaz bu kısmın ödemesini İŞKUR yapar


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİşini kapatan kişinin şahsına geçen malların satışından elde edilen gelir değer artış kazancıdır.
Sonraki İçerikBal Tebliği yayınlandı. 22 Nisan 2020

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz