Ana Sayfa SGK Kısa çalışma ödeneği alan bir kişinin Sgk eksik gün kodu ne olacaktır?

Kısa çalışma ödeneği alan bir kişinin Sgk eksik gün kodu ne olacaktır?

2322
0

Kısa çalışma ödeneğine başvuran ve hiç çalışmayan için, ücretsiz izin kodu olan 21 kod ile 18 beraber bildirilebilir mi?

Sigortalının kısa çalışma ödeneği aldığı dönemde sadece kısa çalışma ödeneğinden dolayı eksik gün bulunması halinde 18-Kısa çalışma ödeneği kodu seçilecektir.

Sigortalının kısa çalışma ödeneği aldığı dönemde kısa çalışma ödeneği ile ayrıca başka eksik gün olması halinde 27-Kısa Çalışma Ödeneği ve Diğer Nedenler kodu seçilecektir.

KÇÖ ödeneği başvurusu yaptık. Kabul edilirse ücretin %60 devlet ödeyecek kalan %40 biz mi ödeyeceğiz yoksa hiç işçiye ödeme yapmayacak mıyız?

Çalışma süresinin tamamı için Kısa çalışma ödeneği alan işçiye başkaca ücret ödenip prim bildiriminin yapılması halinde KÇÖ kesilmektedir.

Kısa çalışma uygulaması devam eden işyerlerinde yapılan inceleme sırasında işverenin ödenek alan işçilerin çalışma süreleri ile ilgili hatalı bilgi ve belge verdiğinin tespit edilmesi ve Kurum müfettişinin yazılı talebi halinde hakkında hatalı bilgi verilen işçi sayısı da dikkate alınarak kısa çalışma ödeneği durdurulur.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTüketiciden ana şirket adına iade alınan araçlar için ana şirkete fatura düzenlenecek mi?
Sonraki İçerikTicaretin geliştirilmesine devam etmek için sektörel ticaret heyetleri sanal platformda gerçekleştiriliyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz