Ana Sayfa Mevzuat Kısa çalışma başvurusunda bulunmuş işyerleri için kısa çalışma ödeneğinden yararlanma süresi 31/12/2020...

Kısa çalışma başvurusunda bulunmuş işyerleri için kısa çalışma ödeneğinden yararlanma süresi 31/12/2020 tarihine kadar uzatıldı

500
0

TÜRMOB

Mevzuat Sirküleri 27.10.2020/200

Kısa Çalışma Ödeneği ve Nakdi Ücret Desteğinden Yararlanma Süresi 2 Ay Uzatıldı

ÖZET: 1) 30 Haziran’a kadar kısa çalışma başvurusunda bulunmuş işyerleri için kısa çalışma ödeneğinden yararlanma süresi 31/12/2020 tarihine kadar uzatılmıştır.
2) 4857 sayılı Kanunun geçici 10’uncu maddesi gereği;
– İşten çıkarma yasağı,
– Nakdi ücret desteğinden yararlanma süresi,
17/11/2020 tarihinden itibaren iki ay daha uzatılmıştır.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ VE NAKDİ ÜCRET DESTEĞİNDEN YARARLANMA SÜRELERİNİN UZATILMASININ ESASLARI

Resmi Gazetede yayımlanan 27/10/2020 tarihli 31287 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 3134 ve 3135 sayılı Cumhurbaşkanı Kararları gereği kısa çalışma ödeneği süresi ile birlikte, fesih yasağı ve nakdi ücret desteğinden yararlanma süreleri iki ay daha uzatılmıştır.

1-) Buna göre kısa çalışma ödeneği süresi;

− Dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamında zorlayıcı sebep gerekçesiyle 30 Haziran’ a kadar kısa çalışma başvurusunda bulunmuş olmak,
− Kısa çalışma ödeneği sure uzatımından yararlanmak için süre uzatımı için yeni bir başvuruya ve uygunluk tespitine gerek bulunmamak,
− Daha önce kısa çalışmadan yararlanan aynı işçiler için aynı şartları aşmamak kaydıyla,

29/06/2020 tarihli ve 2706 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı veya 31/08/2020/175 sayılı sirkülerimizde belirtilen süreler içinde kısa çalışma uygulaması biten işyerleri bakımından belirtilen sürelerin bitiş tarihinden başlamak üzere iki ay daha uzatılmıştır. Dolayısıyla işverenler en son 31/12/2020 tarihine kadar kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilir.

Kısa çalışma ödeneğinden yararlanma süresinin uzatılmasına karşılık, işyerinin tamamında veya bir kısmında kısa çalışmadan vazgeçerek işyerinde normal çalışma düzenine dönen işverenler normalleşme desteğinden yararlanabilir.

Normal faaliyetine başladığı için 2 aylık uzatmadan faydalanmak istemeyen veya daha önce uygulanan çalışılmayan süreleri azaltmak isteyen işverenlerin bu durumu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine ile Hizmet Merkezlerine bildirmeleri gerekmektedir.

2-) 4857 sayılı Kanunun geçici 10’uncu maddesi gereği işten çıkarma yasağı 17/11/2020 tarihinden itibaren, buna paralel olarak da nakdi ücret desteğinden yararlanma süresi 22.04.2020/107 sayılı sirkülerimizde açıklanan usul ve şartlar dahilinde 17/11/2020 tarihinden itibaren, 2 ay daha uzatılmıştır.


Kaynak: TÜRMOB Mevzuat Sirküleri
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKadın çalışanlar evlilik nedeniyle ne kadar süre içerisinde kendi isteğiyle işten çıkabilir?
Sonraki İçerikGemi Adamına Kıdemine Göre İkamet Yeri Sağlanması Zorunludur!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz