Ana Sayfa Duyurular Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında 228 projeye 195 milyon hibe sağlanacak..

Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında 228 projeye 195 milyon hibe sağlanacak..

585
0

228 PROJEYE 195 MİLYON LİRA HİBE SAĞLANACAK

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, IPARD-II Kırsal Kalkınma Destekleri 6. Başvuru Çağrısı 3. Grubunda destek almaya hak kazanan 228 projeye 195 milyon lira hibe verileceğini açıkladı.

Bakan Pakdemirli, kırsaldaki üreticilerin gelirini artırmak, yatırım ve istihdam ortamı oluşturmak, kadın ve genç girişimcileri daha fazla destekleyerek üretimi ve kaliteyi artırmak amacıyla IPARD kırsal kalkınma desteklerini yatırımcılarla buluşturmaya devam ettiklerini söyledi.

Bu çerçevede, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) 8 Mayıs 2019 tarihinde çıktığı IPARD-II 6. Başvuru çağrı ilanı kapsamında uygun bulunan ve onaylanan projelerin, 3. Grup sonuçlarının www.tkdk.gov.tr adresinden açıklandığını belirten Pakdemirli, şunları kaydetti:

“Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme sektörüyle ilgili 228 adet projeye toplam 195 milyon lira hibe verilecek. Bu hibe sayesinde kırsalda 340 milyon liralık yatırım yapılması hedefleniyor. Hibe almaya hak kazanan yatırımcılarla hibe sözleşme imzalama süreci de başladı.

Hibe desteği alacak projelerin; 85’i bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi, bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi, 6’sı arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi, 61’i zanaatkârlık ve katma değerli ürünler, 56’sı kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, 8’i kültür balıkçılığı, 1’i makine parkı, 11’i de yenilenebilir enerji yatırımını kapsıyor.”

6. ÇAĞRI DÖNEMİNDE VERİLECEK HİBE MİKTARI 755 MİLYON LİRAYA ULAŞACAK

Bakan Pakdemirli, şubat ve mart ayında açıklanan birinci ve ikinci grup sonuçlarıyla birlikte 6. Çağrı döneminde sağlanacak hibe miktarının toplamda 755 milyon liraya, yatırım tutarının ise 1 milyar 340 milyon liraya ulaşacağını da sözlerine ekledi.


Kaynak: T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Duyurusu 18.04.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikŞantiye şeflerinin SGK bildirimlerinde fiili çalışma süresi ne olmalıdır?
Sonraki İçerikVergi dairesi tarafından resen kapatılan firma ortağının Bağ-Kur kaydı otomatik olarak kapanır mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz