Ana Sayfa Vergi Kiralanan iş yerini vergi dairesine bildirimini yapmazsak cezası var mıdır?

Kiralanan iş yerini vergi dairesine bildirimini yapmazsak cezası var mıdır?

Kiralanan iş yerini vergi dairesine bildirimini yapmazsak cezası var mıdır?

590
0

Merkezi Türkiye’de olan (İstanbul) bir AŞ. yine aynı il sınırları ve hatta aynı plazanın içerisinde boş olan diğer daireleri kiralıyor. Kanuni olarak kiralanan bu daireler ya şube ya da irtibat bürosu statüsünde. İrtibat bürosu olarak tutulması yönünde karar alınıp sonra bu karar ve kira kontratlarını vergi dairesine ibraz etmesi gerekiyor. Kira kontratları daha evvel düzenleniyor. Daireler farklı olsa da aynı bina içerisinde olduğu için şube ya da irtibat bürosu olabileceğini hiç düşünmedikleri için Vergi dairesine bildirim yapılacağından da habersizlerdi. Şimdi ben vergi dairesine bildirimde bulunacağım irtibat bürosu diye kira kontratlarını güncel tarihli mi yapmalıyım yoksa ilk düzenlenen kontratlarla mı müracaat etmeliyim? Geç bildirimden dolayı usulsüzlük cezası kesilir mi? Kesilirse ne kadar? Muhtasar beyannamesinde bu kiralanan yerlerin stopajı bildiriliyordu. Damga vergisi, damga vergisi beyannamesinde bildirildi zamanında. Tavsiye/görüşünüz nedir?

Kiralanan yer için VD bilgi verilmesi gerekir. Kira sözleşmesi düzenlendiği tarihli olarak ibraz edilir. Geç bildirimlerinden dolayı VUK 352. maddeye göre usulsüzlük cezası uygulanır. 2019 için 98 TL

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAylık en yüksek reel getiri Devlet İç Borçlanma Senetlerinde (DİBS) oldu
Sonraki İçerikAnonim Şirketlerde rüçhan hakkı nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz