Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kimler İşyeri Hekimi Olabilir?

    Kimler İşyeri Hekimi Olabilir?

    3757
    0

    1- İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI EĞİTİMİNİ KİMLER YA DA HANGİ KURUMLAR VERİR?
    İş güvenliği uzmanları, işyeri hekimleri ve diğer sağlık personelinin eğitimlerini vermek üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yetkilendirilen kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve 13.01.2011 tarihli ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununa göre faaliyet gösteren şirketler tarafından kurulan müesseseler bu eğitimleri verebilir.

    2- İŞYERİ HEKİMLİĞİ KURSLARINA KİMLER KATILABİLİR?
    Türkiye’deki tıp fakültelerinden ya da yurt dışındaki tıp fakültelerinden mezun olup, YÖK’ten denkliğini almış ve diploması Sağlık Bakanlığı’nca onaylanmış hekimler katılabilir.

    3- TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİNDEN (TTB) ALINAN İŞYERİ HEKİMLİĞİ SERTİFİKASI GEÇERLİ MİDİR?
    16.12.2003 tarihinden önce TTB tarafından verilen işyeri hekimliği belgeleri geçerlidir. 16.12.2003 tarihinden sonra TTB tarafından verilen işyeri hekimliği belgeleri ise 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Geçici Madde 5’e göre mevcut işyeri hekimliği sertifikalarını bu Kanunun yayımından itibaren bir yıl içinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca düzenlenecek belge ile değiştirmeleri şartıyla geçerlidir.

    4- İŞYERİ HEKİMLİĞİ SERTİFİKALARININ GEÇERLİLİK SÜRESİ NE KADARDIR?
    İşyeri Hekimliği belgesi sahibi olan kişilerin, belgelerini aldıkları tarihten itibaren beş yıllık aralıklarla eğitim kurumları tarafından düzenlenecek yenileme eğitim programlarına katılması zorunludur. Bu eğitimin süresi 30 saatten az olamaz.

    5- İŞYERİ HEKİMLİĞİ SERTİFİKALARININ GEÇERLİ OLUP OLMADIĞI NASIL AYIRT EDİLİR?
    Yönetmelikte de belirtildiği gibi, 16.12.2003 tarihinden önce TTB tarafından, bu tarihten sonra da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının verdiği işyeri hekimliği sertifikaları geçerlidir.

    Kaynak: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi,  gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikMaktu ve Nispi Harçlarda Ödeme Ne Zaman Yapılır?
    Sonraki İçerik2019 Yılı TÜRMOB Sınav Takvimi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz