Ana Sayfa Vergi Kıdem ve ihbar tazminatlarını bordroda ve MUHSGK beyanında göstermek zorunda mıyız?

    Kıdem ve ihbar tazminatlarını bordroda ve MUHSGK beyanında göstermek zorunda mıyız?

    1
    0

    Şirket kıdem ve ihbar tazminatlarını bordro ve muhtasarda göstermek istemiyor. Bunların bordro ve muhtasarda gösterilmesi gerektiğini özellikle ifade eden Kanun ve ilgili mevzuat içerikleri varsa iletebilir misiniz?

    GVK 94. maddesine göre Ücret ve türevleri(Maaş/ Tazminat vb.) unsurlar için kesilen vergiler MUHSGK da beyanı zorunludur. Bu uygulama 1961 den beri böyledir. Müşterinin isteğine göre değil, hukuka göre işlem yapılır.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGeçici vergi dönemlerinde 761, 771, 781 yansıtma hesapları kullanılabilir mi?
    Sonraki İçerikYasal defterlere Türkçe kayıtlara ek olarak başka dilden kayıt da yapılabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz