Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kıdem tazminatı ödemesi ne zaman gider yazılmalıdır ?

    Kıdem tazminatı ödemesi ne zaman gider yazılmalıdır ?

    318
    0
    Bir personel emekli olduğunda kıdem tazminat hak ediyor. Fakat işyerinin kuralı gereği tazminat alanları çalıştırmıyoruz. İlgili kişinin tazminatı işten kesin olarak ayrılmaya karar verdiğinde ödenir ise, bu kişinin tazminatı, emeklilik için işten çıkış bildirgesi alıp emeklilik başvurduğu ayda (Ocak-2021) Muhtasar beyannamede DV ve Tazminat durumu gösterilmek zorunda mıdır?

    Tazminat ödendiğinde gidere yazılıp vergisi ödenmelidir. Kişi çıkışı yapıldığı gün üzerinden işlemler yapılmalıdır.


    08.01.2021 tarihinde part time sözleşme imzalanan personel ayda 5 gün 4,5 saatten toplamda 22,5 saat çalışacak (sözleşmede aylık 22,50 saat diye belirtilmiş) bu durumda ilk giriş yapılan ay olan aralıkta giriş tarihi de dikkate alınarak 2 günlük prim bildirilmesi doğru olur mu? Nasıl bildirmem gerekir? (Sözleşmede aylık yazıldığında her şekilde 22,50 saat üzerinden prim ödenmesi gerekir)

    Çalışılan saat toplamı / 7,5 saat = aphb bildirilecek gün sayısıdır. Buçuklar tama intibak ettirilmelidir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTESK ve Şekerbank’tan iş birliği: Esnafa 36 ay ve 50 bin liraya kadar kredi imkanı
    Sonraki İçerikEuro Alanı’nda Aralık ayında öncü verilere göre tüketici enflasyonu bir önceki yılın aynı ayına kıyasla %0,3 azaldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz