Ana Sayfa Vergi Kesinleşmemiş vergi ve SGK alacakları 7256 sayılı kanun kapsamında taksitlendirilir mi?

    Kesinleşmemiş vergi ve SGK alacakları 7256 sayılı kanun kapsamında taksitlendirilir mi?

    507
    0
    7256 sayılı kanun sgk yapılandırma ile ilgili sorum olacak.
    2015-2017 yıllarına ait bir kişinin sigortasız çalıştığı T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tespit tutanağı ile tespit edildiği ve ilgili yıllara ait sgdp asıl bildirgesi işe giriş bildirgesi verilmesi gerektiğine dair SGK’nın yazısı mükellefe 18.12.2020 tarihinde tebliğ edilmiş. Henüz istenen bildirgeler verilmedi. 31.08.2020 den öncesine ait olmakla beraber, kanun yayın tarihinde ipc ve borç kesinleşmediği için yapılandırmaya girer mi?

    2020/ ağustos ayı ve öncesi dönemlere ait, kesinleşmiş;

    Sigorta primleri, Genel Sağlık Sigortası primleri, İşsizlik sigorta primleri,

    31.12.2020’den önce kesinleşen idari para cezaları yapılandırma kapsamındadır.

    Tahakkuk eden prim borçlarının süresi içinde ödenmemesi halinde kesinleşmiş prim borcu kabul edilirken, prim borcuna karşı dava açılmış ise dava sürecinde söz konusu borçla ilgili takip ve tahsili durduracak geçici veya nihai bir karar verilmemiş ise bu borçlar da kesinleşmiş prim borcu olarak kabul edilmektedir.

    “Son başvuru tarihine kadar tebliğ edilen idari para cezaları, işverenlerce/ilgililerce bu cezalara itiraz edilmeyeceğine dair yazılı beyanda bulunmaları şartıyla kesinleşmiş gibi kabul edilerek yapılandırma kapsamına dahil edilecektir. Bu durumda, söz konusu idari para cezalarının yapılandırma programına dahil edilebilmesi için 15/12/2020-31/12/2020 döneminde tebliğ edilen idari para cezalarının tebellüğ tarihinin 15/12/2020 olarak,

    Cumhurbaşkanı tarafından yapılandırma başvuru süresinin 1 ay uzatılması halinde ise 14/1/2021-1/2/2021 döneminde tebliğ edilen idari para cezalarının tebellüğ tarihinin 14/1/2021 olarak sisteme girilmesi gerekmektedir.”


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYoutuber’a kurumlar vergisi mükellefiyeti açabilir miyiz?
    Sonraki İçerikKısmı süreli çalışan bir personel ilave istihdam teşvikinden faydalanabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz