Ana Sayfa Vergi KDV ve Kurumlar matrah artışına ait ödemenin muhasebe kaydı nasıl yapılır?

    KDV ve Kurumlar matrah artışına ait ödemenin muhasebe kaydı nasıl yapılır?

    969
    0

    7326 sayılı kanun kapsamında KDV ve kurumlar vergisi matrah artırımda bulundu ve tahakkuk fişi ile ödeme planı oluşturuldu. Mükellef çıkan ödemeyi peşin ödeme yaparak % 10 indirimden faydalanmak istemektedir. Bu durumda muhasebe kaydı nasıl olacaktır?

    Ödeme yapıldığı zaman aşağıdaki kayıt yapılır. 

    689 (KKEG) (B) 

    102(A)

    2016-2020 arası 5 yıllık kira gelir vergisi beyannamesini vermeyen şahıs bu döneme ait beyannamelerini 7326 yasa kapsamında 4/10-a-1 e göre Ek 4/B deki pişmanlık beyanı ile verebilir mi? Bir de internet ortamın da Hazır beyanname ile verilebilir mi?

    Beyanname meslek mensubu aracılığı ile GİB bdp programından verilecektir. Aşağıdaki link de bulunan rehberi inceleyiniz. PİŞMANLIK İLE VERİLECEK BEYAN LİNKİ https://www.gib.gov.tr/sites/default/files/fileadmin/beyannamerehberi/7326_Pismanlik.pdf


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2016 yılına ait gelen ceza için 7326 sayılı kanundan faydalanabilir miyiz?
    Sonraki İçerikDefter beyana tabi gerçek kişiler stok affından faydalanabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz