Ana Sayfa SGK KÇÖ alan personellerin SGK bildiriminde 7 günlük yarım ücret uygulaması yapıldığında ücretleri...

KÇÖ alan personellerin SGK bildiriminde 7 günlük yarım ücret uygulaması yapıldığında ücretleri asgari ücretin altında kalmaktadır. Bu durumda Sgk bildirimi nasıl yapılacaktır?

1180
0

23.03.2020 tarihi itibari faaliyetimizi durdurmuş bulunmaktayız. Aylık hizmet prim bildirgesinde 22+7=29 gün prim bildirilecek, 7 gün için yarım ücret hesapladığımızda asgari ücretin altında kalmaktadır. Aylık hizmet prim bildirgesinde nasıl bir bildirim yapılacaktır?

Günlük asgari ücretin altında kalmayacak şekilde 7 günün hesaplaması yapılmalıdır.

Günlük brüt yarım ücretin prime esas kazanç günlük alt sınırının altında olması halinde prime esas günlük kazanç alt sınırı üzerinden bildirim yapılması gerekmektedir.

Alt sınırın altında kalan brüt yarım ücret ile alt sınır arasındaki farka ait sigorta primlerinin işveren tarafından ödenmesi gerekmektedir.

Kısa çalışma ödeneği alan sigortalıyı SGK bildirgesinde tam (30 gün) gösterebilir miyiz?

Kısa çalışma ödeneği aldığı günlerin 18 KÇÖ eksik gün nedeniyle APHB de bildirilmesi gerekmektedir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik30 Büyükşehir ve Zonguldak İlinde 23-24-25-26 Nisan Tarihlerinde Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanacak
Sonraki İçerikSermaye Şirketlerinin Kar Payı Dağıtımı 30/09/2020 Tarihine Kadar %25 ile Sınırlandırıldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz