Ana Sayfa Vergi Kayıtlarda olduğu halde stoklarda olmayan ürünlere ait 7326 sayılı kanun kapsamında ne...

    Kayıtlarda olduğu halde stoklarda olmayan ürünlere ait 7326 sayılı kanun kapsamında ne zamana kadar başvuru yapabiliriz?

    377
    0

    7326 6/2 stok affında kesilen faturayı Temmuz 1 nolu KDV beyanında 7326 sütununa yazdık.

    3 taksit yapacağımız eki kdv beyanında 3 aylık aylık diyor aylık kısmını seçip ay temmuz yazdık. Mükellef 7326’dan 180 bin KDV’si olan fatura kesti önceki dönemden de 14 bin devri var ödenecek KDV 166 bin çıkıyor bunumu 3 taksitte ödeyecek tereddütte kaldım.

    Rakamsal olarak verdiğiniz örnek anlaşılamamıştır. Konu ile ilgili açıklama aşağıdadır.

    KAYITLARDA YER ALDIĞI HALDE İŞLETMEDE OLMAYAN MALLAR 

    Yapılan düzenleme ile ; Gelir ve Kurumlar vergisi mükelleflerinin kayıtlarında yer aldığı halde işletmelerinde mevcut olmayan malları için ‘fatura düzenlemek suretiyle’ kayıtlarını fiili duruma uygun hale getirmelerine olanak sağlanıyor. Gelir ve kurumlar vergisi mükellefleri (adi, kollektif ve adi komandit şirketler dâhil), kayıtlarında yer aldığı hâlde işletmelerinde mevcut olmayan emtia, makine, teçhizat ve demirbaşlarını, 30/9/2021 tarihine kadar (bu tarih dâhil), emtialar bakımından aynı nev’iden emtialara ilişkin cari yıl kayıtlarına göre tespit edilen gayrisafi kâr oranını, makine, teçhizat ve demirbaşlar bakımından kendilerince veya bağlı oldukları meslek kuruluşunca tespit edilecek rayiç bedellerini dikkate alarak fatura düzenlemek ve her türlü vergisel yükümlülüklerini yerine getirmek suretiyle kayıt ve beyanlarına intikal ettirebilirler.

    Gayrisafi kâr oranının cari yıl kayıtlarına göre tespit edilemediği hallerde, mükellefin bağlı olduğu meslek odalarının belirleyeceği oranlar esas alınır. Bu hükme göre ödenmesi gereken katma değer vergisi, ilk taksiti beyanname verme süresi içinde, izleyen taksitler beyanname verme süresini takip eden ikinci ve dördüncü ayda olmak üzere üç eşit taksitte ödenir. 


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMatrah artırımı yapan bir mükellefe olası bir incelemede ceza kesilir mi?
    Sonraki İçerik5 Puanlık Prim Teşvikinde İşveren Bazlı Borç Sorgusu Başlangıç Dönemi 2022/Ocak Ayı Olarak Değiştirildi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz