Ana Sayfa Duyurular Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planı Hazırlık Aşamasında

Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planı Hazırlık Aşamasında

599
0

Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Stratejisi Eylem Planı 1. Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programının “Kayıt Dışı Ekonominin Azaltılması Programı” başlığı altında yer alan 239 uncu tedbirinde; Gelir İdaresi Başkanlığı sorumluluğunda, ilgili kamu kurum/kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının katkıları ve önerilerinin değerlendirilmesi ile geniş katılımlı bir Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Stratejisi Eylem Planının (2019-2021) hazırlanarak uygulamaya konulması öngörülmüş, ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 13/12/2018 tarihinde kamuoyu ile paylaşılan İkinci 100 Günlük İcraat Programında da Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planının hazırlanarak yürürlüğe gireceği ifade edilmiştir.

Bu çerçevede ilgili kamu kurum/kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının önerilerinin de değerlendirilmesi suretiyle Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Stratejisi Eylem Planı (2019- 2021) hazırlanmış ve Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Dr. Berat ALBAYRAK’ın tensipleriyle Nisan 2019 itibariyle yürürlüğe girmiştir.

Söz konusu Eylem Planının koordinasyonu ve uygulama sürecinin izlenmesi Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yerine getirilmekte, Eylem Planında yer alan her bir eylem için belirlenen koordinatör kuruluş, tayin edildiği eylem ya da eylemlere yönelik olarak gerçekleştirilen çalışmaları Gelir İdaresi Başkanlığına üçer aylık dönemler halinde raporlamaktadır.

Bu kapsamda, Eylem Planında yer alan kamu kurumlarının koordinasyonunda takibi ve sonuçlandırılması öngörülen eylemlere ilişkin gelinen aşamanın değerlendirilmesi amacıyla; Gelir İdaresi Başkanı Sayın Bekir BAYRAKDAR başkanlığında, kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey temsilcilerinin katılımıyla 17/02/2020 tarihinde Gelir İdaresi Başkanlığında Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Stratejisi Eylem Planı değerlendirme toplantısı gerçekleştirilmiştir.


Kaynak: GİB Duyuru – 11.03.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikUluslararası Hizmet Ticareti İstatistikleri Nedir?
Sonraki İçerikLaminat parke döşeme ve tadilat işleri yapan bir kişi vergiye tabi olur mu?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz