Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kasım ayında işe giren bir personelimiz için nakdi ücretsiz izin desteğine başvuru...

    Kasım ayında işe giren bir personelimiz için nakdi ücretsiz izin desteğine başvuru yapabilir miyiz?

    Esnek çalışma durumunda SGK Bildirimi nasıl yapılacak?

    614
    0
    17.04.2020 tarihinden sonra işe girişi olan çalışan ücretsiz izne çıkarıldığında pandemi devlet desteği ya da KÇÖ’den nasıl faydalanabilir?

    Doğru. Bu konuda çok talep var ancak henüz düzenleme yapılmadı.

    NÜD için 17.04.2020 öncesi işe giriş ve halen çalışma KÇÖ için 30.06.2020 öncesi başvuru gerekmektedir.

    Esnek çalışma sisteminde çalışanlar 10 ile 16 saatleri arası çalışmakta bunun 1 saati yemek molası olarak değerlendirip günlük çalışma 7,5 saat yerine 5 saat olup 20 gün çalışma 10 gün eksik günü SGK bildirgesinde hangi kod ile bildirim yapılmalıdır?

    Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan 20.04.2020 tarihli duyuruda, bu kapsamda ücretsiz izne ayrılan sigortalılar için 2020 Nisan ayı belgelerinden itibaren “28-Pandemi Ücretsiz İzin (4857 Geç. 10 Md.)” kodu ve aynı anda başka eksik gün nedeni olması halinde “29- Pandemi Ücretsiz İzin(4857 Geç. 10 Md.) ve Diğer” kodunun oluşturulduğu duyurulmuştur.

    İşyerinde kısa çalışma ödeneği alan sigortalı bulunması halinde, bu sigortalıların eksik gün nedeni SGK’ ya “18 Kısa çalışma ödeneği” olarak bildirilir.

    İşçilerin KÇÖ kapsamında ise 18 nüd kapsamında ise 28 kod bildirebilirsiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİthalat 2020’de %5,1 düştü, 10 aylık ihracatın ithalatı karşılama oranı %85,7 gibi önemli bir seviyede gerçekleşti
    Sonraki İçerikİmalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı Kasım 2020’de bir önceki aya göre 0,4 puan artarak %75,8 seviyesinde gerçekleşti

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz