Ana Sayfa Muhasebe Karşılıksız çek tutarlarını direkt gider yazabilir miyiz?

Karşılıksız çek tutarlarını direkt gider yazabilir miyiz?

938
0

Bir müşterim vadeli çek alarak satış yapmıştır. Daha sonra bunların dolandırıcı şebekesi oldukları anlaşılmış adres ve iş yerlerine polisle gidilmiş ancak bulunamamışlardır. Dolaysıyla bütün çekler için vadesi gelmeyenler de dâhil olmak üzere Aralık 2018 da Nöbetçi icra ceza mahkemelerinde dava açılmıştır. Bu durumda dava açıldığı için vadeleri henüz gelmeyen 2019 vadeli çekler içinde 2018 de şüpheli alacak karşılığı ayırıp gidere atabilir miyim?

 

Bütün çeklerin (2018-2019) arkası Banka tarafında karşılığı yoktur şerhi taşıyorsa alacağın tamamı için icra da takip işlemi yapılıyorsa, tamamı için karşılık ayrılır.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Bankaların ödemekle yükümlü olduğu karşılıksız çek tutarı 2019 için ne oldu?

 

Şüpheli alacak nedir?

 

Şüpheli hale gelen ticari alacak için karşılık ayrılması

 

 

 

 

Önceki İçerikKDV indirimi mobilya sektörünü canlandırdı
Sonraki İçerikVergileri kasadan nakit ödemenin sınırı var mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz