Ana Sayfa Vergi Kâr payı dağıtımı stopaj oranı % 15’den % 10’a indirilmişti. Oranda herhangi...

    Kâr payı dağıtımı stopaj oranı % 15’den % 10’a indirilmişti. Oranda herhangi bir değişiklik oldu mu?

    359
    0

    2 Aralık 2021 tarihli Resmî Gazetede yayımlanan 21 Aralık 2021 tarih ve 4936 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla, kâr payı stopaj oranı % 15′ den % 10’a indirilmişti. % 10 olarak mı baz almalıyız?

    % 10 Dikkate alınacak.

    _________________________________________

    BENZER İÇERİKLER

    2021 yılı kurumlar vergisi kar dağıtımı yapılmazsa %10 kesinti yapıp muhtasar ile ödememiz gerekiyor. Bu kesinti ve ödemeyi 2022 nisan mayıs ayında mı yapıp ödeyeceğiz yoksa 2023 yılında geçmiş yıllar karı hesabından mı ödeyeceğiz?

    2022 yılında 2021 ve önceki yıllar karının dağıtılması halinden % 10 GV stopajı yapılır. 

    Kar payı elde eden ortak veya ortaklar GVK 22 ve 86. maddedeki koşullara göre 2023 Mart ayında MSİ beyanı verir veya vermeyebilir.

    _________________________________________

    2023 yılında geçmiş yıl karı hesabından neden ödensin. Kar payı dağıtıldığı tarih deki 570 hesaptan yapılır.

    Kar Dağıtım Stopajı %10’a düşürüldü – 22.12.2021

    https://www.muhasebenews.com/kar-dagitim-stopaji-%10a-dusuruldu-22-12-2021/


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSMMM meslek unvanının kullanan kişiler, kartvizitlerinde hizmet verdiği alanlara ilişkin bilgilere yer verebilir mi?
    Sonraki İçerikKuyumcu olmayan bir şirketin bankada altın hesabı açması ve bu altın hesabının geçici vergi dönemlerinde değerlemesi gerekir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz