Ana Sayfa Duyurular İyi Tarım Uygulamaları Desteği

İyi Tarım Uygulamaları Desteği

920
0

Birim Fiyatları​

İyi Tarım Uygulamaları Desteği Sertifika TL/da
Meyve, Sebze Bireysel 50
Grup 40
 

Süs Bitkileri, Tıbbi Aromatik Bitkiler

Bireysel 100
Grup 50
 

Çeltik

Bireysel

Grup

10
 

Örtüaltı

Bireysel

Grup

 

150

Su Ürünleri Sertifika Kr/kg
Alabalık, Çipura, Levrek

(250.000 kg’a kadar 250.000 kg dahil)

Bireysel

Grup

 

25

Başvuru Süreçleri

​DESTEKLEME UYGULAMA TAKVİMİ  ​ ​ ​ ​ ​
Destekleme Adı Belge 
Teslim 
Başlangıç 
Tarihi
Belge 
Teslim 
Bitiş
Tarihi
Sertifika Düzenlenme Tarihi Kesin İcmallerin BÜGEM’e

Gönderilme Tarihleri

İyi Tarım Uygulamaları Desteği 17.9.2017 30.3.2018 1.1.2017- 31.12.2017 Haziran 2018

İyi Tarım Uygulamaları Desteğinden ;

2017 üretim yılında bireysel veya grup sertifikasyonunda çeltik, meyve, sebze, süs bitkileri, tıbbi aromatik ürünlerde, örtü altında ve su ürünlerinde (levrek, çipura, alabalık) İyi Tarım Uygulamaları yapan, yetkilendirilmiş kuruluşlarca düzenlenmiş” İyi Tarım Uygulamaları Sertifikasına” sahip olan,

ÇKS’de 2017 üretim yılında kayıtlı olan,

Örtü altında İyi Tarım Uygulamaları yapan çiftçilerden ÖKS’ye kayıtlı olanlar yararlanabilecektir.

  1. Başvuruların, Destekleme Uygulama Takvimine göre belge teslim bitiş tarihinden önce tamamlanarak ve İl/İlçe Müdürlüklerine yapılması gerekmektedir.
  2. İyi Tarım Uygulamaları Desteklerine başvuru için, Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Başvuru Dilekçesi doldurulacaktır.
  3. Destekleme talep formunda istenilen belgeler (Sertifika, sertifika ekiörtü altı alanlarda iyi tarım uygulamalarına ait kayıt sistemi belgesi) üretici tarafından tamamlanarak il/ilçe müdürlüklerine teslim edilir.
  4. Sertifika eki sertifikasyon kuruluşu tarafından düzenlenecektir.
  5. Örtü altı üretimde ÖKS belgesi İl/İlçe Müdürlüklerinden alınacaktır.
  6. Tüm belgeler (Başvuru dilekçesi, sertifika, sertifika eki ve örtü altı alanlarda iyi tarım uygulamalarına ait kayıt sistemi belgesi) tamamlanarak İl/İlçe müdürlüğüne teslim edilmesi gerekmektedir.

 


Kaynak: TC Tarım ve Orman Bakanlığı web sitesi
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİnşaat, Balıkçılık Ve Tarım İşyerlerinde İşe Başlatılacak Sigortalılar kişileri için işe giriş bildirgesi en geç ne zaman kuruma verilebilir?
Sonraki İçerikDoğum borçlanmasının şartları nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz