Ana Sayfa Haberler İtalya bütçe kanununa plastik ve şeker vergilerini de ekledi

İtalya bütçe kanununa plastik ve şeker vergilerini de ekledi

646
0

İtalya bütçe kanununa plastik ve şeker vergilerini de ekledi

Avrupa Vergi Danışmanları Federasyonu ETAF’ın haberine göre, 21 Ekim 2019 tarihinde, İtalya Bakanlar Konseyi, 2020 İtalya yasa tasarısında bazı değişiklikler yaptı. En tartışmalı önerilerden biri, şekerli içeceklere yüz litre başına 10 € vergi konulması hakkındaki öneri oldu. Ayrıca, vergilendirmeyi çevresel amaçlar için kullanma eğilimine paralel olarak, İtalya ambalajlamada kullanılan plastik ile ilgili olarak kilo başına 1 Euro’luk plastik vergi uygulaması getirmeyi planladı. Dijital ekonomi ile ilgili olarak, İtalya, 1 Ocak 2020’den itibaren yürürlüğe girmesi gereken, 2018’de Avrupa Komisyonu tarafından önerilen model (yani, dijital işletmelerin gelirlerinde %3’lük vergi oranı) doğrultusunda dijital vergi uygulamasını başlatmıştı.


Kaynak: Avrupa Vergi Danışmanları Federasyonu – ETAF / Link: https://www.etaf.tax/index.php/newsarea/149-weekly-tax-news-28-october-2019
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİş yerinde 10 yıldan fazla çalışan bir kişi kendi isteğiyle işten ayrılırsa tazminat alabilir mi?
Sonraki İçerikGümrük mevzuatına göre yetkilendirilmiş yükümlü statüsü nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz