Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu bünyesindeki tutuklu ve hükümlüler Kovid-19 salgının başladığı Mart ayından bu yana üç aylık sürede sağlık çalışanları için 14 milyon maske, 100 ton kolonya üretti. Üretilen malzemeler sağlık kurumlarına gönderildi.
Adalet Bakanlığı Kovid-19 vakalarının Türkiye’de de görülmesinin ardından sağlık çalışanlarının maske, tulum, kolonla, dezenfektan ile diğer sağlık ve temizlik malzemesi ihtiyaçlarını karşılamak için önemli çalışmalar yaptı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün talimatıyla İşyurtları Kurumu bünyesinde sağlık malzemesi üretimi gerçekleştirildi.
Koronovirüs ile mücadele kapsamında İşyurdu Müdürlüklerinde 16 Mart’tan bu yana üç aylık dönemde yaklaşık 14 milyon maske üretildi. Maskenin yanı sıra sağlık çalışanlarının ihtiyaç duyduğu tek kullanımlık tulum, hastane ürünleri, spanç ve gözlük de üretilerek koronavirüs ile mücadeleye önemli destek verildi. Üretilen ürünler sağlık kurumlarına gönderildi.
3 AYDA 100 TON KOLONYA
Hijyen ve temizlik malzemesi üretimi kapasitesini de artıran İşyurtları Kurumu, son 3 ay içerisinde; 100 ton kolonya, bin ton sıvı el sabunu, 600 ton sıvı bulaşık deterjanı, 561 ton yüzey temizleyici, 82 ton cam temizleyici, 700 ton çamaşır suyu, 202 ton yağ çözücü, 5 ton oda spreyi üretimi gerçekleştirdi.
Bilindiği gibi Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu onarıcı adalet kapsamında, ceza infaz kurumlarımızdaki hükümlü ve tutuklulara yönelik eğitim, sosyal sorumluluk ve mesleki eğitim programları düzenliyor. Türkiye genelindeki ceza infaz kurumlarında 323 işyurdu müdürlüğü bulunuyor. Bu müdürlüklerde mobilyadan tekstile, tarım ve hayvancılıktan inşaat ve onarım işlerine, sosyal tesis işletmeciliğinden hediyelik eşya ürünlerine kadar 180’den fazla işkolunda her yıl ortalama 60 bin hükümlü ve tutuklu işbaşında mesleki eğitim alıyor.
Kaynak: T.C. Adalet Bakanlığı Duyurusu
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.