Ana Sayfa Çalışma Hayatı İşyerinde Sizi Rahatsız Eden İnsanlarla Nasıl Baş Edebilirsiniz?

    İşyerinde Sizi Rahatsız Eden İnsanlarla Nasıl Baş Edebilirsiniz?

    3156
    0

    Bu kişi iş arkadaşınız, müşteriniz ya da patronunuz olabilir. Eğer patronunuz sizi projeler ve teslim tarihleri için haftanın her günü arıyorsa (Pazar günleri de dahil), iş arkadaşınız size bir sorunu çözmeniz için gereken bilgiyi vermiyorsa ya da sizi hatalı göstermeye çalışıyorsa, bir müşteri hiç bir şeyden memnun olmuyor, sürekli sorun çıkarıyorsa.

    Örgütsel davranış Profesörü Robert I. Sutton, “Her yerdeler,” diyor.

    The Workplace Bullying Institute (İşyerinde Zorbalık Enstitüsü) tarafından yapılan araştırmaya göre: “Uzun süreli ya da tekrarlanan zorbaca davranışlara şahit oldunuz ya da maruz kaldınız mı?” sorusuna cevap verenlerin %50si “Evet,” diyor.

    Zorbayı nasıl tespit edersiniz?

    İncinmiş, aşağılanmış, enerjisi düşmüş bireyleri fark ederseniz, işyerindeki bir zorba tarafından bu tarz davranışlara maruz bırakılma olasılıkları yüksektir. Ofisteki iletişimi gözlemleyin ve sonunda onları bulacaksınız.

    Bu Durumla Nasıl Baş Edersiniz?

    • Onlardan mümkün olduğu kadar uzak durun. Sizinle konuşabilecekleri ortamda bulunmayın. Onlarla tartışmayın ve sizi kavgaya çekmelerine izin vermeyin.
    • Onları görmezden gelemiyorsanız, size yakın bir yerde bulunuyorlarsa, ya da bir sebepten ötürü beraber çalışmak zorundaysanız, davranışlarını bir bilim insanı gibi gözlemlemekle yetinin ve kişisel iletişim kurmayın.
    • Davranışlarının farkında olmadıklarını düşünüyorsanız onlarla konuşmayı deneyebilirsiniz.
    • Onlara direnin, dikkatli bir şekilde. Saldırganlaşmadan dik durun ve davranışlarını sorgulayın.
    • Sınırlarınız net olsun. Herhangi bir şekilde bu sınırları aşıp hakaret ve taciz boyutuna geldiklerinde doğrudan yöneticinizle ya da insan kaynaklarıyla konuşabilir ve bu durumun üretkenliğinizi ve refahınızı nasıl etkilediğini ifade edebilirsiniz.

    Bu davranışları yapan patronunuzsa onlarla sorunu konuşmayı deneyebilirsiniz. Sorunu çözemezseniz iş aramanız gerekebilir. Sonuçta elinizden geleni yapıp durumu açıklamaya çalıştınız. Yine de iş değişikliğinizi özenle, bütün köprüleri yakmadan yapmaya gayret edin.

    Kaynak: https://www.gsb.stanford.edu/

    Derleyen: Özge Burçak Aydınalp
    Yasal Uyarı:
    Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikŞirketler Birleşmesi nedir?
    Sonraki İçerikŞirket Kuruluşlarında Tüzel Kişilik Ortak Olması Durumunda Neler Yapılmalıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz