Ana Sayfa SGK İstifa ettiğini sözlü olarak beyan eden bir işçinin işten çıkışı istifa şeklinde...

    İstifa ettiğini sözlü olarak beyan eden bir işçinin işten çıkışı istifa şeklinde yapılabilir mi?

    569
    0
    07.11.2020 işe giren işçi 07.01.2021’de şirket yetkilisine bu işyeri koşullarında çalışmayacağını belirten ancak istifa dilekçesi yazmayan işçiyi (şahit olan başka çalışan bulunmaktadır) Pandemi ücretsiz izin uygulamasının getirilmesi ile işçiye iş akdini feshetme hakkı geçici olarak ortadan kalktı ise işçi çıkışını hangi kod ile bildirmeliyiz?

    İşçinin yazılı ve imzalı istifa vermesi gerekir. Aksi halde ispat yükümlülüğü işverende olacaktır. İşten çıkış nedeni istifa ise başka bir neden önermek yanlış olur. 

    Ancak işçi bu söyleminden itibaren işe gelmiyor ise işe gelmeme ihtarnamesi gönderilip 25/II işe gelmeme ihtarı ve çıkış nedeni ile fesih yasağı kapsamına girmeden işçi çıkışı yapılabilir.

    2 İşçi SGK’lı olarak 1 Aralık’da işe başlamıştır. 27256 sayılı kanundan faydalanmaktayız. SGK tahakkukunu yaptığımızda tam olarak ücret çıkmıştır. Emanette gösterilecektir diyor bunun için SGK ya dilekçe mi vermemiz gerekiyor ne gibi işlem yapmamız gerekir?

    01/12/2020 ila 4857 sayılı Kanunun geçici 10’uncu maddesinde yer alan fesih yapılamayacak sürenin son günü arasında (son gün dahil) işe alınan sigortalıların 27256 kanun numarası seçilmek suretiyle düzenlenmiş olan aylık prim ve hizmet belgesinde/muhtasar ve prim hizmet beyannamesinde kayıtlı prim ödeme gün sayısının, günlük 44,15 TL ile çarpımı sonucu bulunan tutar kadar ilave istihdam desteği verilecektir. İlave İstihdam prim desteğinden yararlanılan ayda aynı sigortalı için 5510 sayılı Kanun ve diğer kanunlarda yer alan prim teşvik, destek ve indirimlerinden yararlanılamayacaktır. Bağlı bulunduğunuz sgm den dilekçe ile bilgi talebinde bulununuz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBelediyeye bedelsiz kiraya verilen taşınmaz için emsal kira bedeli uygulaması yapılır mı?
    Sonraki İçerik2021 yılında toplam 24 milyar lira tarımsal destek ödemesi yapılacak

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz