Ana Sayfa Muhasebe İstifa eden personelimizi ihbar süresi boyunca çalıştırabilir miyiz?

    İstifa eden personelimizi ihbar süresi boyunca çalıştırabilir miyiz?

    492
    0

    İstifa eden bir çalışanımızı istifa tarihinden sonra da ihbar süresi kadar çalıştırmak istiyoruz ya da ihbar tazminatı ödemesini istiyoruz. Hukuki olarak ne yapmamız gerekiyor?

    Belirsiz süreli iş sözleşmelerinin feshinden önce diğer tarafa bildirim yapılması gereken süreler İş Kanunu Md. 17’de düzenlenmiştir.

    İlgili maddeye göre İş sözleşmeleri;

    a) İşi altı aydan az sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak iki hafta sonra,

    b) İşi altı aydan bir buçuk yıla kadar sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak dört hafta sonra,

    c) İşi bir buçuk yıldan üç yıla kadar sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak altı hafta sonra,

    d) İşi üç yıldan fazla sürmüş işçi için, bildirim yapılmasından başlayarak sekiz hafta sonra, feshedilmiş sayılır. Bu süreler asgari olup sözleşmeler ile artırılabilir.

    İş Kanunu’nda düzenlenen bu bildirim sürelerine uymadan işi terkeden işçi ya da aynı şekilde işçinin işine son veren işveren, bu bildirim sürelerine ilişkin ücret tutarını tazminat olarak ödemek zorundadır. Fesih bildirimine ilişkin koşullara uyulmaması durumunda işçi veya işveren ihbar tazminatı ödemek zorunda kalacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSingapur’un sanayi üretimi Eylül ayında beklentilerin üzerinde rekor bir seviyede %24.2 oranında artış gösterdi
    Sonraki İçerikPandemi döneminde İstanbul’da dar gelirli hanelerin %37,6’sında iş kaybı yaşandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz