Ana Sayfa SGK İstifa eden personelimiz için 7252 sayılı SGK teşvikinden faydalanabilir miyiz?

    İstifa eden personelimiz için 7252 sayılı SGK teşvikinden faydalanabilir miyiz?

    742
    0

    7252 sayılı sgk teşvik kanunundan faydalanılması ile ilgili firma çalışanlarımız 01 Eylül 2020 itibari ile normal çalışma dönemine geçti. 31 ağustosta KÇÖ sonlandırıldı. 01 Eylül itibari ile 7252 sayılı kanundan faydalanmamız ile ilgili çoğu personellerimiz de KÇÖ-NÜD sona erme dönemi 31 Ağustos yerine 31 Ekim gözükmektedir. İşkur ile görüştüm bizde çıkışlar 31 Ağustos sgk ile ilgili bizlik sorun yok bilgisi verdiler. Sgk aradığımızda da sistem otomatik yapılıyor cevabını verdiler. Ayrıca KÇÖ faydalanan birkaç personelimiz hiç gözükmüyor KÇÖ faydalandığı halde bu kişilerin işkur çıkışlarını 31 ağustosta yaptığımız halde. Ne yapmalıyız?

    KÇÖ sonlandırma bildiriminizi İşkur’a yapmış olmanız yeterlidir. SGK dan 7252 ile işçilerinizin bildirimini yapabilirisiniz. Ayrıca işçi bazında tek tek açıklamalarınızı içeren bir dilekçe ile bağlı bulunduğunuz SGK’ya başvurmanız gerekmektedir.

    Müşterimin 2 işçisi vardı. Biri Mart’tan 15 Haziran’a kadar ücretsiz izinliydi. Kanun 17 Nisan itibariyle NÜD başlattı. Yani 17 Nisan 15 Haziran arası nüd den faydalandı ve 6 Temmuz’da istifa etti. Şimdi ağustos bordrosunda haliyle adı yok. Bu müşteri 7252’den faydalanabilir mi?

    KÇÖ’yü sonlandırıp normal çalışmaya dönen işçisi için 07252’den yararlanmasında bir engel bulunmamaktadır. İstifa eden personel için 7252 sayılı SGK teşvikinden faydalanamazsınız.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEximbank ihracatçı ve yatırımcılara 2020 yılında geçen yıla göre %4 artışla 35,7 milyar dolar finansman desteği sağladı
    Sonraki İçerikFatura üzerindeki hangi tutarlar B formuna dahil edilir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz