Ana Sayfa Vergi İsteğe bağlı olarak e-defter uygulamasına dahil olan firmalar e-Fatura uygulamasına dahil olmak...

    İsteğe bağlı olarak e-defter uygulamasına dahil olan firmalar e-Fatura uygulamasına dahil olmak zorunda mıdır?

    436
    0
    Bütün mükellefleri (faal-gayri faal) e deftere geçirip noter/yazma/saklama sorunlarından kurtulmak istiyorum. İhtiyari olarak e deftere geçenler e faturaya da geçmek zorunda mıdır?

    İhtiyari olarak e-defter uygulamasına geçenlerin; başkaca bir yükümlülüğü yoksa e-fatura zorunluluğu bulunmaz.


    Muhasebe programından GİB üzerinden gider faturalarını sorgulayıp gider yazıyoruz. Fakat bazen GİB’teki fatura çıktıları elimize ulaşmıyor. E-arşiv fatura sorgulama ekranında faturayı sorguluyorum. Aşağıdaki bilgiyi veriyor.
    Sorgulanan IMA2020000000720 Fatura Numaralı, Satıcı Vergi Kimlik Numarası 4803256620, Ödenecek Tutarı 4650.00 TL, Alıcısı MU…DE… Olan Fatura Sistemde Kayıtlıdır! bilgisini veriyor. 
    Ayrıca fatura görüntüsünü vermemektedir. Bu sorguyu yapmak yeterlidir. 
    Faturaların çıktısını alma imkanımızda yoktur. Fatura aslı veya fotokopisi olmadan bu faturaları bu sorgu neticesinde işleme almak doğru olur mu?

    Faturaların görüntüsünü almak gerekir ve elektronik ortamda saklanması gereklidir. 


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikToptan ve perakende balık teslimlerinde uygulanacak KDV oranı nedir?
    Sonraki İçerikBeyana tabi kurum kazancı olmadan bağış ve yardımlar gelir veya kurum vergisinde indirim konusu yapılır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz