Ana Sayfa Duyurular İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi 2021 Ağustos ayında % 1,88 oranında artış gösterdi

İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi 2021 Ağustos ayında % 1,88 oranında artış gösterdi

384
0

İSTANBUL ÜCRETLİLER GEÇİNME İNDEKSİ 1995=100

– Perakende fiyatları yansıtan ve 2021 Temmuz ayında % 1,52 artış izlenen İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi, 2021 Ağustos ayında da % 1,88 oranında artış göstermiştir.

– Ağustos ayında; Ulaştırma ve Haberleşme harcamalarında yüzde 4,58, Gıda Harcamalarında yüzde 2,65, Ev Eşyası Harcamalarında yüzde 1,32, Konut Harcamalarında yüzde 1,14, Kültür Eğitim ve Eğlence Harcamalarında yüzde 1,06, Giyim Harcamalarında yüzde 0,28, Sağlık ve Kişisel Bakım Harcamalarında yüzde 0,07 artış görülürken, Diğer Harcamalar grubunda yüzde -0,03 azalış görülmüştür.

– 2021 Ağustos ayı fiyat indeksinin belirlenmesinde; Ulaştırma ve Haberleşme grubundaki bazı hizmetlerde kamu kaynaklı fiyat artışları, Gıda Harcamaları grubunda mevsimsel özelliklere bağlı fiyat artışları ile Konut Harcamaları ve Ev Eşyası Harcamaları gruplarındaki bazı ürünlerde yaşanan yukarı yönlü fiyat değişimleri etkili olmuştur.

– Diğer Harcamalar grubu hariç tüm gruplarda yukarı yönlü değişimler izlenmiştir.

– 2021 Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı % 18,89, Yıllık ortalama değişim oranı ise % 15,38 olarak gerçekleşmiştir.


Kaynak: İTO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMerkez Bankası; ASELSAN, HAVELSAN ve TÜBİTAK-BİLGEM ile ikili mutabakat zabıtları imzaladı ve “Dijital Türk Lirası İşbirliği Platformunu” oluşturdu
Sonraki İçerikCumhuriyet’in İkinci Yüzyılında Kırsal Kalkınma ve Tarımın Geleceği Raporu: Türkiye’ye net döviz kazandıran sektörler, sadece tarım ve tarıma dayalı sanayi kategorisinde yer alıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz