İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB), yılın ilk yedi ayında (ocak-temmuz), geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla, ihracatını yüzde 19.2 oranında artırarak, bünyesinde bulunan yedi ihracatçı birliği ile toplamda 5 milyar 137 milyon dolar tutarında ihracat yaptı. İİB Koordinatör Başkanı Haluk Okutur, “İstanbul İhracatçı Birlikleri, yılın ilk yedi ayında, geçen yılın aynı dönemine kıyasla, yüzde 19.2 oranında daha fazla ihracat yaptı. Bayram tatilinin iş günü sayısını düşürmesine rağmen, İİB temmuz ayında da iyi bir ihracat performansı sergiledi” dedi.
İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB), bünyesinde bulunan yedi ihracatçı birliği ile 2021 yılının ilk yedi ayında 5 milyar 137 milyon dolar tutarında ihracat yaparak, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 19.2 oranında ihracat artışı sağladı. İstanbul İhracatçıları, yılın ilk yedi ayında 188 ülke pazarına ürün sattı ve ülke ihracatındaki payı yüzde 4.6 oldu.
En çok ihracat Irak’a
İstanbul İhracatçı Birlikleri, yılın ilk yedi ayında, değer bazında en fazla ihracatı 362.1 milyon dolar ile Irak’a gerçekleştirdi. Irak’a en fazla mobilya, kağıt ve orman ürünleri ile su ürünleri ve hayvansal mamuller ihraç edildi. İİB, Irak’ın ardından değer bazında en fazla ihracatı Norveç, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya ve Fransa’ya gerçekleştirdi. İİB ihracatında Norveç’e gemi ve yat, fındık ve mamulleri; ABD’ye hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, mobilya, kağıt ve orman ürünleri; Almanya’ya fındık ve mamulleri ile hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri; Fransa’ya ise gemi ve yat ile mobilya, kağıt ve orman ürünleri ön plana çıktı.
Ülke grupları baz alındığında ise İİB’nin en fazla ihracat yaptığı bölge 1 milyar 195 milyon dolar ile Avrupa Birliği ülkeleri oldu.
Kaynak: İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB)
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.