Ana Sayfa SGK İşe iade davasını kazanan işçinin geriye dönük SGK bildirimlerini nasıl yapacağız?

İşe iade davasını kazanan işçinin geriye dönük SGK bildirimlerini nasıl yapacağız?

İşe iade davasını kazanan işçinin geriye dönük SGK bildirimlerini nasıl yapacağız?

968
0

2016/Mayıs döneminde işten çıkarılan bir işçi alacak konusunda dava açmış ve dava 2019/Temmuz döneminde mahkeme kararıyla işçi lehine sonuçlanmıştır. Mahkeme kullanılmayan yıllık izin ücretinin işçiye ödenmesine hükmetmiştir. Bildiğiniz üzere söz konusu ödemeyi ücret gibi değerlendirilip, mahkemece belirlenen brüt tutar üzerinden sigorta primi, gelir vergisi ve damga vergisi kesintisi yapacağız. Sorum şu; bu kesilen sigorta primlerini SGK’ ya nasıl bildireceğiz?

Söz konusu ödemeye ilişkin aylık prim ve hizmet belgesinin verilme süresi geçmiş olacak yani prim belgeleri geriye dönük olarak verilecektir.

Ancak, işçinin 10 gün içinde işe başlamak için işverene başvuruda bulunması ve işverenin usulüne uygun daveti üzerine işe başlaması halinde, davete ilişkin tebligatın alındığı tarihi takip eden ayın 23’üne kadar veya işverenin işçiyi işe başlatmaması halinde, sigortalının işe başlamak için işverene yaptığı başvurusuna ilişkin tebligatın alındığı tarihi takip eden ayın 23’üne kadar aylık prim ve hizmet belgesinin verilmesi halinde belge süresinde verilmiş olacak ve idari para cezası uygulanmayacaktır.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTekdüzen Hesap Planı Yönetmeliği – 1.8.2019 (Bankalar, finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketleri için)
Sonraki İçerikEsnaf ve Sanatkarların hangi odaya kayıt olacağı nasıl belirlenir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz