Ana Sayfa SGK İşe ara verme durumunda SGK’ya bildirimde bulunmalı mıyız?

    İşe ara verme durumunda SGK’ya bildirimde bulunmalı mıyız?

    İşletmede sigortalı kalmazsa işe ara verme bildirimi yapılmalıdır?

    795
    0

    İşletmede sigortalı kalmazsa işe ara verme bildirimi yapılmalıdır?

    Firmamızın temmuz ayı sonu itibariyle çalışanı yok istifa ettiler. Aylık bildirgesini nasıl düzenlemem gerekir?

    İşe ara verme ise durum e-sgk sisteminden işe ara verme işaretlenip bildirge düzenlemeyebilirsiniz. İşin sonlanması söz konusu ise dilekçe ile dosya numaranızı kapatma işlemi yapmanız gerekir.

    6111 sayılı SGK Teşvikinde yaş şartı var mı?

    Şu an teşviksiz bir işçimiz var. Bunun yanına bu ay 6111 sayılı SGK teşvikinden 1 ortalama ile teşvikli işçi aldık. Şu anda bir kişi alımı daha yapıyoruz. Ancak bu kişi 27103’ten faydalanacak. Bu kişi ortalaması da 2 çıkmaktadır. Kişi sayısında teşvikli isçiler de toplanıyor mu?

    Çalışan açısından ise çalışanın işe alındığı tarihten önceki son 3 ay içerisinde 10 günden çok SGK ya da bağ kur kapsamında çalışmamış olması gerekiyor.

    Teşvikte yaş şartı yok ancak 18-25 yaş arası erkek, kadın ya da engelli çalışan istihdamı halinde teşvik süresi uzamakta. Ayrıca bu teşvikte en önemli şart işe alınan çalışanın bir önceki yılın ortalama çalışan sayısına ilave olarak işe alınmış olması ve teşvikten yararlanma süresi boyunca da bu ilave şartının sağlanmış olması gerekmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTürkiye İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi Şubat 2011’den bu yana en yüksek seviyeyi gördü
    Sonraki İçerikYerli Malı Belgesi sayısı Temmuz 2020’de %5,5 arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz