Ana Sayfa Çalışma Hayatı İşçi yemek kartlarının çalışan tarafından markette kullanılmasından işveren sorumlu değildir

    İşçi yemek kartlarının çalışan tarafından markette kullanılmasından işveren sorumlu değildir

    Çalışılmayan günler için istisna kapsamında yemek parası ödemesi yapılamaz. Yapılırsa ücret gibi değerlendirilerek Vergi ve SGK primlerinin hesaplanması gerekir. Çalışılan günler için verilen yemek bedeli gelir vergisi, damga vergisi, SGK ve işsizlik sigortası priminden istisnadır. 

    240
    0

    İşçi yemek kartları yemek dışında kullanılamaz. Markette kullanırsa SGK istisnasından yararlanamazmış bununla ilgili kanun maddesi var mı? Markette kullanılırsa gelir vergisinden yararlanır mı?

    Kanun hükmünde evet yemek kartları yemek dışında kullanılamaz ancak bunun işverence takibi yasal hüküm altına alınmamıştır. Hatta markette kullanılmasını yasaklayan bir uygulama da bulunmamaktadır.


    2023 takvim yılında uygulanmak üzere 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun; 23’üncü maddesinin birinci fıkrasının (8) numaralı bendinde yer alan, işyerinde veya müştemilatında yemek verilmeyen durumlarda çalışılan günlere ait bir günlük yemek bedeline ilişkin istisna tutarı 110 TL olarak belirlenmiştir. Yemek bedeli nakit olarak da verilebilir. Çalışılmayan günler için istisna kapsamında yemek parası ödemesi yapılamaz. Yapılırsa ücret gibi değerlendirilerek Vergi ve SGK primlerinin hesaplanması gerekir. Çalışılan günler için verilen yemek bedeli gelir vergisi, damga vergisi, SGK ve işsizlik sigortası priminden istisnadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik657 Sayılı Kanuna tabi memurlar şahıs firması açamaz ve ortak oldukları şirketin yöneticisi olamazlar
    Sonraki İçerik4/a’lı (SSK) bir çalışanın yurt dışında doğum yapması halinde rapor parası alabilmesinin şartları nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz