Ana Sayfa Çalışma Hayatı İşçi nakillerinde uygulanması gereken SGK kodu nedir?

    İşçi nakillerinde uygulanması gereken SGK kodu nedir?

    517
    0
    Merkez ve şubesi olan 2 işyerinde Kasım ayının 20’sinde 16 koduyla çıkış verip diğer şubeye 21’inde istisna seçeneğini seçerek giriş yaparsak ceza uygulanır mı?

    İşverenler, işyerinde çalıştırdıkları sigortalıları kendilerine ait diğer işyerlerinde, sigortalının hizmet akdi sona ermeden çalıştırmaya devam edecekler ise öncelikle sigortalının işten ayrılış bildirgesini düzenlemeleri gerekiyor.

    Bunun yanı sıra ayrılış nedeni “16-nakil” ise işten ayrılış menüsünde sigortalının “Nakil Gideceği İşyeri Sicil” alanına 26 haneli işyeri numarasını (“Mahiyet kodu” 1 hane, “İşkolu kodu” 4 hane, “Ünite kodu” 4 hane, “Sıra numarası” 7 hane, “İl kodu” 3 hane, “İlçe kodu” 2 hane ve “Kontrol numarası” 2 hane, “Aracı kodu” 3 hane) yazarak işten ayrılış bildirgesini vermeleri gerekiyor.

    Sigortalının işten ayrılış bildirgesi düzenlendikten sonra nakil olarak gideceği işyerinden işe giriş bildirgesi verilmesi gerekir İşe giriş bildirgesinde “Naklen ve hizmet akdi ilişkisi sona ermeden aynı işverenin kurumun aynı ya da başka sigorta/il sigorta müdürlüğünce tescil edilmiş diğer işyerinde çalışan sigortalı” seçeneği işaretledikten sonra “Nakil geldiği işyeri sicil” alanına 26 haneli işyeri numarasını yazarak işe giriş bildirgesini düzenlemeleri gerekiyor. Nakilde süre 10 gündür.

    Kısa çalışma ödeneğinden faydalanıp daha sonra kısa çalışmaya son vermiş olan bir şirketimiz için aralık ayı başvuruları için yeniden başvuru yapmak istiyoruz. Aynı personeller için ancak farklı saatlerde çalışmama durumu olduğundan yeni başvuru niteliğinde olacak bu başvurunun başlama ve bitiş tarihi ne olmalıdır?

    https://www.turkiye.gov.tr/iskur-kisa-calisma-odenegi-basvurusu adresinden kısa çalışma başvurunuzu yapabilirsiniz.

    İşverenler; kısa çalışma başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilirler.

    Aralık ayı başvurusu 30 Haziran öncesi başvurusu olup devam eden işçiler için ilk 7 gün zorunluluğu bulunmamaktadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİşletmede bulunmayan stokların çıkışı için yapılandırma kanunu kapsamında kesilen fatura defter sınıfı hadlerinin hesabında dikkate alınacak mı?
    Sonraki İçerikKısa çalışma ödeneği alan bir kişi işletme açtığında kısa çalışma ödeneği kesilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz