Ana Sayfa SGK İş yerinde yangın çıkan mükellefin vergi ve yapılandırma borçlarının ertelenme talebine ilişkin...

    İş yerinde yangın çıkan mükellefin vergi ve yapılandırma borçlarının ertelenme talebine ilişkin SGK özel amaçlı SMMM raporu gerekiyor mu?

    318
    0

    İşletme defteri olarak işlem gören bir mükellefimizin işyerinde yangın çıkmıştır. Borçlarının ve yapılandırmalarının ödemelerine ait erteleme talebinde bulunduk. SGK Bizden Özel amaçlı Smm raporu istediler. Bu raporun bir örneği var mıdır?

    Ek: 3

    SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VEYA YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER TARAFINDAN DÜZENLENEN “ÇOK ZOR DURUM” HALİNİN TESPİTİNE İLİŞKİN RAPOR

    ………………………….Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne
    ……………………………….Sosyal Güvenlik Merkezine
    ……………..

    6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 48 inci maddesi gereği borçlarını tecil ve taksitlendirmek üzere başvuruda bulunan aşağıda adı geçen borçlunun tarafımdan tespit edilen …/…/…. tarihi itibariyle “çok zor durum” haline ilişkin bilgi ve belgelerden “Kasa+Banka+Kısa Vadeli Alacaklar/Kısa Vadeli Borçlar” formülü sonucunda bulunan (……………) oranının doğruluğunu kabul eder, rapor muhteviyatının, borçlunun işyeri defter ve belgelerine uygun olmadığının anlaşılması halinde, hakkımda Türk Ceza Kanunu ve 3568 sayılı Kanunun ilgili hükümlerine göre işlem yapılmasını kabul ve taahhüt ederim.

    …./…./……..
    Meslek Mensubu
    Adı Soyadı- İmza-Kaşe
    Ekler:1-Ruhsat Belgeleri
    2-Faaliyet Belgesi
    3-Hesaplamalara Esas Belgeler
    Borçlunun
    T.C.Kimlik No

    İşyeri Sicil No
    Adı Soyadı ve Ünvanı
    Vergi Kimlik No
    Ticaret Sicil No
    İşyeri Adresi
    Telefon No, Faks No, e-posta adresi

    Raporun Tarihi …/…/… Sayısı………..
    Ruhsatname / Faaliyet Belgesi……………………….

    Mali Durumu Gösterir Değerler (Toplam)TL
    Kasa Banka Kısa Vadeli Alacaklar Kısa Vadeli Borçlar RASYO

    Raporu Düzenleyen Meslek Mensubunun
    T.C.Kimlik No
    Adı , Soyadı ve Unvan
    Vergi Kimlik No
    Kayıtlı olduğu Oda
    İşyeri Adresi
    Telefon, Faks, e-posta


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikLtd.Şti firmasında SGK’lı olarak çalışan kişi şirkete ortak olduktan sonra da 4/1-a statüsünden devam edebilir mi?
    Sonraki İçerikSGK’dan emekli olan biri limitet şirkete ortak olursa SGDP ödenir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz