Ana Sayfa Vergi İş yeri kira faturalarında KDV Oranı yüzde kaçtır?

    İş yeri kira faturalarında KDV Oranı yüzde kaçtır?

    1892
    0

    Eylül 2022 döneminde İşyeri Kira Faturalarında KDV Oranı Yüzde Kaç olması gerekmektedir?

    % 18


    Aktifimize kayıtlı bir daireyi bir yıllığına kiraya verdik. Kira bedelini peşin olarak tahsil ettik. Faturasını her ay mı kesmek gerekir toplu olarak mı düzenlenmelidir?

    Kira sözleşmesinde ödeme ile ilgili nasıl bir belirleme yapıldığını bilemediğimiz için yorum olmaz. 

    Yıllık bedel bir yıllık da alınsa fatura ne zaman düzenleneceğine ilişkin bir süre yok ise tamamına tek fatura düzenlenir.


    Bir araç kiralama şirketi başka bir araç kiralama firmasından 2 adet araç kiralayarak bu araçları kiraya vermiştir. Bu kiralama karşılığı bize diğer araç firmasından kesilen faturanın muhasebe kaydı nasıl olmalıdır?

    Özel bir muhasebe kaydı olmaz. Kira bedeli ödenmesinde 700’lü hesaplarda gider yazılır.

    Elde edilen kira bedeli ise 600 hesap da gelir yazılır.


    2017 yılında kiraya verilmek üzere satın alınan işyerimizi satmamız durumunda Kurumlar vergisi ve KDV yönünden istisnai bir durumu olup olmadığı hakkında tereddüt yaşamaktayız. Kurumlar ve KDV yönünden bir muafiyet olur mu?

    Satın alındık dan sonra kiraya verilmiş ise KV ve KDV istisnasından Yararlanılmaz.

    Şartlar için KVK 5. maddesini ve KDVK 17/4-r maddelerini inceleyiniz.


    Limited şirketimize ait bir gayrimenkulü bir başka limited şirkete depo olarak kullanması için kiraya verdik. Ancak pandemi nedeniyle 2021 yılı haziran ayından başlayarak yıl sonuna kadar kira almayacağız. Gayrimenkulün bir bölümünü de kendimiz kullanacağız. Bu durumda bizim ve kiracımızın yapması gereken işlemler nelerdir?

    Kira bedelini almasanız da faturası düzenlenecektir. 

    Kira bedel, gelir hesaplarınız arasında yer alacaktır. Bu konuda bir istisnai durum yok.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikPerakende ve paket döner satışında KDV oranı nedir?
    Sonraki İçerikGenç girişimcilerde kazanç istisnası

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz