Ana Sayfa Vergi İş yeri adreslerini değiştiren mükellefler kaç gün içinde vergi dairesine bilgi vermelidir?

    İş yeri adreslerini değiştiren mükellefler kaç gün içinde vergi dairesine bilgi vermelidir?

    Bilinen iş yeri adreslerini değiştiren mükellefler, yeni adreslerini bir ay içerisinde bağlı bulundukları vergi dairesine bildirirler. İş ve teşebbüsün bir yerden diğer bir yere nakledilmesi adres değişikliği sayılır.

    117
    0

    Değişiklikler

    Mükelleflere, aşağıda belirtilen değişiklikleri, vergi dairesine bildirme yükümlülüğü getirilmiştir.

    Adres Değişikliğinin Bildirilmesi

    Bilinen iş yeri adreslerini değiştiren mükellefler, yeni adreslerini bir ay içerisinde bağlı bulundukları vergi dairesine bildirirler. İş ve teşebbüsün bir yerden diğer bir yere nakledilmesi adres değişikliği sayılır.

    İş Değişikliklerinin Bildirilmesi

    İşe başladıklarını bildiren mükelleflerden;

    • Yeni bir vergiye tabi olmayı,

    • Mükellefiyet şeklinde değişikliği,

    • Mükellefiyetten muaflığa geçmeyi, gerektirecek surette işlerinde değişiklik olanların, bu değişiklikleri olayın meydana geldiği tarihten itibaren

    bir ay içerisinde bağlı bulundukları vergi dairesine bildirmesi gerekmektedir.

    İşletmede Değişikliğin Bildirilmesi

    Mükelleflerin, aynı teşebbüs veya işletmeye dahil bulunan işyerlerinin sayısında meydana gelen artış veya azalışları meydana geldiği tarihten itibaren bir ay içerisinde bağlı bulundukları vergi dairesine bildirmesi gerekmektedir.

    Yeni İnşaatın Bildirilmesi

    Mükellefler, şehir ve kasabalarda yeni inşa ettirdikleri binaları ve inşaat bitmeden kullanılmaya başlanan kısımlarını da iki ay içinde vergi dairesine bildirmeye mecburdurlar. Mevcut binalara yapılan ilaveler ve konulan sabit istihsal, asansör ve kalorifer tesisleri yeni inşaat hükmündedir.

    Diğer Değişikliklerin Bildirilmesi

    Ayrıca, kimlik bilgileri, mükellefiyet bilgileri (vergi türü; ilavesi, dönem değişikliği, terki vb.), faaliyet alanları (NACE faaliyet kodu), tabela unvanı, defter tutma usul ve tarihi, vergi sorumlusu bilgileri, adi ortaklıklarda ortaklık bilgileri değişikliği, tüzel kişilerde unvan, amaç/ konu (faaliyet), görev taksimi/ şirketin temsil ve ilzamı, temsil yetkisinin süresini uzatma, temsil yetkisinin iptali, sermaye artırımı, ortak adedi gibi değişiklikler de bağlı olunan vergi dairesine bildirilir.

     


    Kaynak: GİB Rehber
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİş yeri açılışları kaç gün içinde bildirilmelidir?
    Sonraki İçerikİşi Bırakmayı Vergi Dairesine Bildirmeye İlişkin Esaslar ve Süreler

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz