Ana Sayfa İstatistik İş sağlığı ve güvenliği hizmeti alan işyeri sayısı 2020 yılında 9 katına...

İş sağlığı ve güvenliği hizmeti alan işyeri sayısı 2020 yılında 9 katına çıkarak 269.752’ye yükseldi

767
0

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, iş sağlığı ve güvenliği profesyonellerinden teknik rehberlik ve danışmanlık hizmeti almanın önemini hatırlatarak, “İş sağlığı ve güvenliği hizmeti almayan işyerlerindeki iş kazası sonucu ölüm oranı hizmet alan işyerlerinin 1,7 katıdır.” ifadelerini kullandı.

Bakan Selçuk, mevcut İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun yürürlüğe girdiği 2013 yılında iş sağlığı ve güvenliği hizmeti alan işyeri sayısının 29.129 olduğunu, 2020 yılında ise bu sayının 9 katına çıkarak 269.752’ye yükseldiğine yer verdi.

Buna ek olarak, 2013 yılında 28.931 olan iş güvenliği uzman sayısı 2.5 katına çıkarak 2020 yılında 72.323’e ulaştı. 2013 yılında 9.652 olan işyeri hekim sayısı da 3 katına çıkarak 2020 yılında 29.534 oldu.

Türkiye’de Ortak Sağlık ve Güvenlik hizmeti veren birim sayısı da 2.447 olarak kayıtlara geçti.

 


Kaynak: T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Duyurusu 28.04.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikŞirket aktifine kayıtlı binek araçların amortisman giderlerinin tamamı gidere yazılabilir mi?
Sonraki İçerikSGK teşvik sorgulamasında ortalama personel tespitinde teşvikli personeller dâhil olur mu?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz