Ana Sayfa Duyurular İş Makinesi Kullanma Yetki Belgesi Alan Hükümlülere Belgeleri Törenle Verildi.

İş Makinesi Kullanma Yetki Belgesi Alan Hükümlülere Belgeleri Törenle Verildi.

570
0

İşyurtları kurumu tarafından Bakanlığımız ile Milli eğitim Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanmış olan ve hükümlü ve tutuklulara yönelik verilecek trafik ve sürücü eğitimlerini kapsayan iş birliği protokolleri çerçevesinde gerçekleştirilen İş Makinesi Operatörlüğü kursunu başarıyla tamamlayan hükümlüler ve çeşitli dallarda kalfalık belgesi ve kurs bitirme belgesi almaya hak kazanan hükümlülere belgeleri Ankara’da yapılan törenle verildi.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Genel Müdürlüğü iş birliğiyle açılan kurs sonunda yapılan sınavda başarılı olan 28 hükümlü ile çeşitli alanlarda kalfalık belgesi ve kurs bitirme belgesi alan hükümlülere belgelerini vermek üzere Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğünde bir tören düzenlendi.

Törene Adalet Bakan Yardımcısı Uğurhan Kuş, Ceza İnfaz Kurumları İle Tutukevleri İşyurtları Kurumu Başkanı Murat Atan, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Genel Müdürü Muammer Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Genel Müdürlüğü Trafik ve Sürücü Eğitimleri Dairesi Başkanı Abdullah Süslü, Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vural Balcı, İşyurtları Kurumu Tetkik Hakimi Ali Coşkun, ceza infaz kurumu yöneticileri ve personeli ile belge alacak hükümlüler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program açılış konuşmalarıyla devam etti. İlk konuşmayı yapan Başkan Murat Atan, “İşyurtları Kurumunun misyonu, hükümlü ve tutukluları tekrar toplumsal hayata entegre ederek onların tekrar suç işlemelerine engel olmak ve topluma yararlı birer birey olmalarını sağlamaktır. Bu noktada, başta Milli eğitim Bakanlığımız olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanlığı ile  çeşitli resmi ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği içinde hizmet etmeye çalışıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızın da çok önemli katkılarıyla, son iki yıl içinde toplam 2500 hükümlü ve tutukluya kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik belgesi verdik. Son olarak da özellikle Milli eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Genel Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlükleri katkılarıyla ve Bakanlıklarımız arasında imzalanan iş birliği protokolleri çerçevesinde, ülkemizde önemli bir iş açığı bulunan, yararlanmaları halinde yaşam kalitelerini ve sosyal yaşama uyumlarını kolaylaştıracak farklı eğitimler vermeye başladık. Bugün, iş makinesi operatörlüğü alanında eğitim alıp eğitim sonunda yapılan sınavlarda üstün başarılı olarak belge almaya hak kazanan hükümlülere belgelerini vererek bu başarıyı taçlandırıyoruz. Ben işyurtlarının, hükümlü ve tutukluların yaşamına dokunan ve mutluluk veren bir kurum olduğunu düşünüyorum. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Daha sonra mikrofona gelen Özel Öğretim Genel Müdürü Muammer Yıldız da; “Bu çok emek gerektiren çalışmaları başarıyla yürüten başta İşyurtları Kurumu Başkanı ve çalışmada yer alan bütün ekibini kutluyorum” diyerek başladığı konuşmasında işyurtları tarafından bir protokol çerçevesinde sürdürülen çalışmaları çok önemsediğini ve bu önemli kamu hizmetinin yapılacak diğer iş birliği protokolleriyle aratarak devam edeceğinden söz etti ve ortaya konulan tablodan guru duyduğunu dile getirdi.

Adalet Bakan Yardımcısı Uğurhan Kuş da şöyle konuştu: “İşyurtları Kurumumuz Bakanlıklarımız arasında imzalanan çeşitli protokoller kapsamında hükümlü ve tutukluların çeşitli meslek alanlarında bu tür sertifikaları almaları konusunda faaliyet gösteren çok önemli bir kurumumuzudur.Hükümlü ve tutuklulara biz bugün bu sertifikaları vermekle onların geleceği için çok önemli bir ışık yakıyoruz. İnşallah bunun kıymetini hep birlikte bilirsiniz; salıverilmenizden sonra ailenizle birlikte huzurlu ve mutlu bir hayat yaşarsınız.

Ceza İnfaz Kurumları İle Tutukevleri İşyurtları Kurumu, hükümlülerin rehabilite edilmeleri ve sosyalleşmeleri ve salıverilmelerinden sonra tekrar topluma kazandırılmaları adına programlar icra eden; hükümlü ve tutukluların bireysel özellikleri, ilgi ve ihtiyaçları ve mesleki eğilimleri gibi kriterleri de dikkate alarak onları ülkenin ihtiyaç duyduğu nitelikli birer meslek elemanı olarak yetiştirmeyi amaçlayan çok önemli ve özel bir Kurumdur. Dolayısıyla bizim için önemli ve değerlidir.

Bugün Türkiye’de 309 işyurdu müdürlüğümüz ve buralarda faaliyet gösteren 180’den fazla iş kolu var. Bu iş kollarında yılda 60 binden fazla hükümlümüz çalıştırılmaktadır. Bu kurum meslek eğitimi yoluyla hükümlüleri rehabilite ederek tekrar suç işlemelerini önlemek üzere bir görev üstlenmiştir. Bizler, eğitim ve iyileştirme çalışmalarıyla, özellikle de işyurdu çalışmalarıyla, eğitim ve istihdam olanaklarından yararlanamamış hükümlü ve tutuklulara çalışma hayatında yer almaları için ikinci bir fırsat sunmaktayız. Bu kişileri ülkenin ihtiyaç duyduğu alanlarda birer ara eleman olarak yetiştirmek, onlara istihdam alanı yaratmak; böylece onların hem kendileri ve aileleri hem de ülkeleri için sağlayabilecekleri katkıyı doğru ve etkili değerlendirmek üzere yürüttüğümüz çalışmaların çok anlamlı ve yerinde olduğuna yürekten inanıyoruz.

Biz işyurtlarında insanlara sadece belli meslek alanlarındaki teknik bilgi ve beceri vermekle yetinmiyoruz. Bunun yanında, iş ahlakını, iş disiplinini, iş sağlığı ve güvenliğini; ayrıca hijyeni de öğretiyoruz. Bununla birlikte girişimcilik, iş arama teknikleri ve kendini ifade etme becerileri kazandırmak suretiyle onları özgüven sahibi, yeteneklerinin farkında, benlik algıları gelişmiş bireyler olarak topluma kazandırmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızdaki başarı da ceza infaz kurumundan çıkan hükümlünün suç işleyerek tekrar geri gelmemesiyle ölçülebilir. Bugün burada vereceğimizi belgeler bu anlamda çok büyük önem taşımaktadır.

Bu çalışmalar kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu gibi kurumlarımız yanında çeşitli sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileriyle iş birliği yapıyoruz. Basın kuruluşlarımız da bu önemli toplumsal hizmetleri kamuoyuna çok güzel lanse ediyor. Bu itibarla iş birliği yaptığımız bu kurumlarda emeği geçenlere ve basın kuruluşlarının temsilcilerine de şükranlarımı sunuyorum.

Bugün burada iş makinesi kursuna katılan hükümlülerimiz ile çeşitli dallarda kalfalık belgesi almaya hak kazanan belgelerini birlikte takdim edeceğiz. Bu belgelerin onların tahliyelerinden sonraki yaşamlarına olumlu etki yapacağına inanıyor, kendilerini tebrik ediyorum.

Konuşmalara müteakip yapılan belge dağıtımının ardından program sona erdi.


Kaynak: Adalet.gov.tr
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGeri kazanım beyannamelerini kim gönderecektir?
Sonraki İçerikZorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ (Sayı: 2013/15)’De Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ yayınlandı 7.3.2020

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz