Ana Sayfa Vergi İş Değişikliklerinin Bildirimi Hangi Hallerde Yapılır?

    İş Değişikliklerinin Bildirimi Hangi Hallerde Yapılır?

    1295
    0

    1- İŞ DEĞİŞİKLİKLERİNİN BİLDİRİMİ HANGİ HALLERDE YAPILIR?
    Bildirilmesi zorunlu iş değişiklikleri şunlardır:
    1.1- Yeni Bir Vergiye Tabi Olmayı Gerektiren Değişiklikler: Yeni bir vergiye tabi olmayı gerektiren değişikliğe örnek olarak inşaat işiyle uğraşan bir kurumun sigortacılık yapmaya başlaması ve bundan dolayı kurumlar vergisi mükellefiyeti yanında Sigorta Muameleleri Vergisi mükellefi de olması verilebilir.
    1.2- Mükellefiyetten Muaflığa Geçme: Mükellefiyetten muaflığa geçmeye örnek olarak ticari kazancı dolayısıyla gelir vergisine tabi olan kişinin, esnaf muaflığının şartlarını sağlamasıyla gelir vergisinden muaf olması verilebilir.
    1.3- Mükellefiyet Şeklinde Değişiklik: Mükellefiyet şeklinde değişikliğe örnek olarak basit usulde vergilendirilen mükellefin belirlenen hadleri aşması nedeniyle gerçek usulde vergilendirilmeye başlaması verilebilir.

    2- MÜKELLEFLERİN İŞ DEĞİŞİKLERİ BİLDİRİMİNİ NEREYE VE NE KADAR SÜREDE YAPMALARI GEREKMEKTEDİR?
    Mükelleflerin işlerinde meydana gelen değişiklikleri, değişikliğin meydana geldiği tarihten itibaren 1 aylık süre içerisinde, bir dilekçe ile vergi dairesine bildirmeleri gerekir.

    Kaynak: Gelir İdaresi Başkanlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikElmas Dahil Kıymetli Taşların Vadeli İthalatında KKDF Oranı %0 Uygulanacak!
    Sonraki İçerikTürkiye’deki Okul-Öğretmen-Öğrenci Sayısını Biliyor musunuz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz