Ana Sayfa Dünya İrlanda nakit akışı ve ticari zorluk yaşayan KOBİ’lere yardımcı olmak için bazı...

İrlanda nakit akışı ve ticari zorluk yaşayan KOBİ’lere yardımcı olmak için bazı adımlar atacak

551
0

Tax News’un yayınladığı habere göre, İrlanda Gelir İdaresi, koronavirüsün etkilerinden kaynaklanan nakit akışı ve ticari zorluklar yaşayan KOBİ’lere yardımcı olmak amacıyla bazı adımlar attı.

Gelir İdaresi, geç ödemeler için faiz uygulamasının Ocak/Şubat KDV ve hem Şubat hem de Mart PAYE (İşveren) borçlarının askıya alındığını belirtti. Tüm borç uygulama işlemleri bir sonraki duyuruya kadar durduruldu.

Gelir İdaresi, geçici nakit akışı zorlukları yaşayan işletmelerin vergi beyannamelerini zamanında göndermeye devam etmeleri gerektiğini önerdi. Mevcut vergi borcu bulunmama durumu önümüzdeki aylarda tüm işletmeler için geçerli kalacak.

Gelir İdaresi, Mart 2020’de yapılması planlanan İlgili Sözleşme Vergisi (RCT) oran incelemesini de askıya aldı. Bu süreç, eRCT sistemindeki taşeronların mevcut uygunluk pozisyonunu değerlendiriyor ve doğru RCT kesinti oranını belirliyordu. Bu süreç taşeronun RCT oranının artmasına neden olabileceğinden, inceleme askıya alınmıştır.

Gelir İdaresi, geçici nakit akışı veya işleri yürütme güçlüğü çeken KOBİ’ler dışındaki işletmelerin, gerektiğinde, Genel Tahsildar Ofisi veya Gelir İdaresi’nin Büyük Şirketler Bölümü veya Orta Ölçekli İşletmeler Bölümü ile iletişime geçmesi gerektiğini tavsiye etti.

Gelir İdaresi, koronavirüs ile ilgili gelişen durumu yakından izlemeye devam edecek. Gerektiğinde Mart/Nisan KDV beyanlarının sona ermesinden kısa bir süre önce işletmeler için detaylı şekilde güncellenmiş bir kılavuz yayınlayacaktır.


Kaynak:Tax News / Link: https://www.tax-news.com/news/Ireland_Announces_Help_For_SMEs_With_CashFlow_Issues____97586.html
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2020 Ocak ayında sözleşmesini fesih ettiğim mükellefin 2019 gelir vergisi beyannamesini vermeli miyim?
Sonraki İçerikVERBİS’e kayıt olurken hatalı girdiğimiz bilgileri nasıl düzeltebiliriz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz