Ana Sayfa Vergi İptal ve itiraz süresi geçmiş olan e-Serbest meslek makbuzu iptal edilebilir mi?

    İptal ve itiraz süresi geçmiş olan e-Serbest meslek makbuzu iptal edilebilir mi?

    288
    0

    Defter Tutma Hizmeti verdiğim firmaya düzenlenmiş olan Avukat Makbuzunu (Stopaj Kesintili) Meblağ Yüksek olduğu sebebi le iade etmek istiyor. İptal ve itiraz süresi geçmiş olan E-serbest meslek makbuzunun stopaj sorumluluğundan kurtulmak için nasıl bir yol izlemeliyim?

    Hizmetin iadesi olmaz. İzlenecek yol alacağınızın tahsilidir. Stopaj sorumluluğu müşteridedir.

    ___________________________

    BENZER İÇERİKLER

    İktisadi işletmesi olan bir vakfın mali müşavirliğini yapmaktayım. Bir avukattan dava dosyaları ve avukatlık hizmetleri almaktayız 1.3.2021 tarihli avukatların KDV tevkifatı kapsamında 35 seri nolu tebliğe göre vakfımız KDV tevkifatına konu olmakta mıdır? Vakfımız KDV ve diğer vergi yükümlülüklerine tabi değildir. Sadece stopaj mükellefiyeti mevcuttur?

    Vakıflara verilen Avukatlık,Mali müşavirlik gibi hizmetler için düzenlenecek e-smm de hesaplanan KDV’den KDV tevkifatı yapılmaz.


    ___________________________

    86.90.06 – Fizyoterapi hizmetleri (tıp doktorları dışında yetkili kişilerce sağlanan fizyoterapi, vb. alanlardaki hizmetler) (hastane dışı) nace kodu ile açılmış gelir vergisi mükellefi fizyoterapistin hizmet faaliyeti belgelendirilirken serbest meslek makbuzu mu düzenlenmelidir? Hizmet alan kişi vergi mükellefi değilse stopaj kesilmeli midir?

    Serbest meslek mükellefiyeti açılacak. 

    e-smm düzenlenecek makbuzda hesaplanacak KDV oranı % 18’dir. 

    Vergi mükellefi olmayan (Nihai tüketici) kişilere düzenlenen e-smm de GV stopajı yapılmaz.

    ___________________________

    Adi ortaklı şahıs firması kurmuş bulunmaktayım. Türmob üzerinden muhasebe sözleşmesi yapmam gerekiyor. Adi ortaklı ile ilgili muhasebe sözleşmesi yaparken defter türünü işletme seçerek devam ediyorum.  Her ortak için ayrıca sözleşme mi imzalanmalıdır?

    Adi ortaklık için sözleşme yapılır. Alınacak hizmet bedeli için ise e-smm Adi ortaklık adına düzenlenecektir. GİB sözleşmesi ise adi ortaklık ve her ortak için ayrı ayrı düzenlenecektir. 




    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKasım’da emekli şartlarını dolduran kişi bu ay mı yoksa Ocak-2023 yılında başvurursa daha avantajlı olur?
    Sonraki İçerikTabelalar KDV tevkifatına tabi midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz