Ana Sayfa Duyurular İnternet erişiminde en büyük sorun “pahalılık”

İnternet erişiminde en büyük sorun “pahalılık”

483
0

Çocuklu yoksul ailelerin yüzde 28’i düzenli bir gelire sahip değil. Yüzde 75’inde okula giden bir veya daha fazla çocuk bulunan yoksul hanelerin, yüzde 40,2’sinin sabit internet aboneliği yok. Hanelerde internet en çok eğitim amacıyla kullanılırken, internet erişiminde en büyük sorun “pahalılık”. Yoksul hanelerde, çocuk sayısı arttıkça internet erişimi azalıyor. Çocuğu okula giden hanelerin yüzde 58,5’inde bilgisayar, yüzde 83’ünde tablet mevcut değil.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal destek kapsamında olan 65 bin 924 hane ile çocuklu ailelerin, dijital kaynaklara erişimi ve bu kaynakları kullanımı üzerine araştırma yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul İstatistik Ofisi, “İstanbul Yoksulluk Araştırması, Çocuklu Ailelerde Dijital Erişim” araştırmasını yayınlandı. Araştırma sonuçları şöyle:

Hanelerin yüzde 87,6’sı evli

Sosyal yardım desteği alan çocuklu hanelerin yüzde 87,6’sı evli, yüzde 12,4’ü tek ebeveynli hanelerden oluştu. Evli hanelerin yüzde 23’ü tek çocuk, yüzde 42,1’i iki çocuk, yüzde 23,2’si üç çocuk ve yüzde 11,7’si dört ve üzeri çocuk sahibi. Tek ebeveynli hanelerin yüzde 37,4’ünde tek çocuk, yüzde 35,9’unda iki çocuk, yüzde 16,8’inde üç çocuk ve yüzde 9,9’unde dört ve üzerinde çocuk var.

Dört haneden üçünde okullu çocuk var

Hanelerin yüzde 25,5’inde okula giden çocuk bulunmazken, yüzde 74,5’inde okula giden bir veya daha fazla çocuk bulunuyor.

Yüzde 28’inin düzenli geliri yok

Hanelerin yüzde 28’i düzenli bir gelire sahip değil. Yüzde 54,4’ü 2 bin 500 TL altında, yüzde 10,4’ü 2 bin 500-3 bin TL arasında, yüzde 7,2’si 3 bin TL ve üzerinde kazanıyor.

Yüzde 40,2’si sabit internet abonesi değil

Hanelerin yüzde 59,8’inde sabit internet varken, yüzde 40,2’si bu olanağa sahip değil.

Çocuk sayısı arttıkça internet erişimi azalıyor

Tek çocuklu hanelerin yüzde 36,9’unda, iki çocuklu hanelerin yüzde 39,3’ünde, üç çocuklu hanelerin yüzde 42,6’sında, dört ve daha fazla çocuklu hanelerin ise yüzde 46’sında sabit internet aboneliği mevcut değil.

Okula giden çocuğun bulunmadığı hanelerin ise yüzde 48,5’inde, bir veya daha fazla çocuğun okula gittiği hanelerin yüzde 37,4’ünde sabit internet aboneliği mevcut değil.

En büyük problem “pahalılık”

Hanelere yöneltilen “İnternet kullanımında karşılaştığınız zorluklar nelerdir?” sorusuna katılımcıların yüzde 72,9’u, en önemli sebebin “pahalılık” olduğunu belirtti.  Yüzde 50’si “yavaşlık” tan dolayı kullanamadıklarını söylerken, yüzde 5,1’i internet kullanımında zorluk yaşamadığını kaydetti.

İnternet en çok eğitim amacıyla kullanılıyor

Hanelerin yüzde 70,5’i interneti en çok eğitim, yüzde 39,9’u sosyalleşme, yüzde 27,2’si ise iş amacıyla kullandığını belirtti

Yüzde 58,5’inde bilgisayar bulunmuyor

Çocuğu okula giden ailelerin yüzde 58,5’inde bilgisayar, yüzde 83’ünde tablet, yüzde 2,6’sında ise cep telefonu bulunmuyor.

Yüzde 22,1’i iBB Wi-Fi kullanıyor

Hanelerin yüzde 22,1’i iBB Wi-Fi, yüzde 31,9’u ise ücretsiz Wi-Fi kullandığını belirtti.


Kaynak: İBB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTaşınmaz ticareti ile uğraşan firmalar alışını ve satışını yaptığı taşınmazların faturasını alış ve satış arasında kalan tutar üzerinden mi düzenler?
Sonraki İçerikAnonim Şirketlerin Genel Kurul Toplantılarının Usul ve Esasları ile Bu Toplantılarda Bulunacak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Temsilcileri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapıldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz