Ana Sayfa Vergi İnteraktif kullanıcı kodu doğrulamasında hata alan gerçek kişi mükellefler ne yapmalıdır?

    İnteraktif kullanıcı kodu doğrulamasında hata alan gerçek kişi mükellefler ne yapmalıdır?

    Zorunluluk kapsamında olmayıp isteğe bağlı olarak e-faturaya geçenler e-defter zorunluluğuna girmiyorsa sırf e-fatura kullandığı için e-deftere geçmek zorunda değildir.

    800
    0

    Şahıs firması bir müşterim her zaman kullandığı şifre ve kullanıcı koduyla e arşiv portaldan fatura kesemedi. E-devlet şifresiyle yeniden kaydolup şifre aldı. Lakin yine fatura kesemedi. “Doğrulama hatası İnternet vergi dairesinden kimlik doğrulanamadı” hata mesajını aldı. Ne yapması gerekiyor?

    5.000 TL ve 30.000 TL e-Arşiv Fatura Portaline interaktif vergi dairesi kullanıcı kodu ve şifre ile girişte “Doğrulama Hatası” alan mükellefler İnteraktif Vergi Dairesi uygulamasına ivd.gib.gov.tr adresinden giriş yapıp “e-Devlet ile Kayıt Ol” alanında yer alan bilgileri doldurarak yeni kullanıcı kodu ve şifrelerini alabileceklerdir. 

    Mükellefimiz 2020 yılında e fatura kullanmaya başlamıştır. Aynı zamanda bu mükellef zaman zaman mal ihracatı da gerçekleştirebilen bir şirkettir. 509 Nolu Vuk Tebliğinde; “IV.1.7.1. İhracat İşlemlerinde e-Fatura Uygulamasına Geçiş Zorunluluğu e-Fatura uygulamasına kayıtlı olan mükelleflerden, 25/10/1984 tarihli ve 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 11 inci maddesi kapsamındaki mal ihracı (Türkiye’de ikamet etmeyenlere özel fatura ile yapılan bavul ticareti kapsamındaki satışlar dahil) ve yolcu beraberi eşya ihracı (Türkiye’de ikamet etmeyenlere KDV hesaplanarak yapılan satışlar) kapsamında fatura düzenleyecek olanlar, bahsi geçen faturalarını 1/7/2017 tarihinden (Türkiye’de ikamet etmeyenlere özel fatura ile yapılan bavul ticareti kapsamındaki satışlar açısından 1/7/2020 tarihinden) itibaren bu Tebliğin “V.7.” ve “VIII.” numaralı bölümlerinde belirtilen istisnai durumlar haricinde e-Fatura olarak düzenlemeleri zorunludur.” ibaresi yer almaktadır. 

    Bu doğrultuda 2021 yılında E Defter’ e geçiş için diğer şartları sağlamayan şirketimiz sadece mal ihracatından dolayı e fatura kullanmak zorunda olduğu için 3 Sıra Nolu Elektronik Defter Genel Tebliği’ nin “3.2.6. e-Defter uygulamasına dâhil olma zorunluluğu bulunan mükelleflerden; 1- e-Fatura uygulamasına geçiş zorunluluğu bulunan mükellefler, e-Fatura uygulamasına geçiş süresi içinde (e-Fatura uygulamasına yıl içinde zorunlu olarak geçen mükellefler bakımından izleyen yılın başından itibaren),” bendi dolayısıyla 2021 yılında e defter kullanmak zorunda mıdır yoksa kağıt defter ile devam edilebilir mi ? 

    Sorunuzda geçen ifadeye göre mükellefiniz ihtiyari olarak e-faturaya geçmiş görünüyor. 

     

    Hangi dönem itibariyle e-faturaya yasal (zorunlu) kriterlerini tamamlarsanız, takip eden takvim yılının başından itibaren e-defter uygulamasına geçilecektir.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikCovid-19 salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında Kooperatif Genel Kurul Toplantılarının Ertelenmesi Hakkında İlgili Bakanlık Tasarrufları
    Sonraki İçerikToplam rafineri petrol ürünleri üretimi 2021 yılı Ocak ayında 2020 yılı Ocak ayına göre %20,11 azaldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz