Ana Sayfa Muhasebe İnşaatı devam eden ve aktifimize kayıt edeceğimiz binaya ilişkin yapmış olduğumuz giderleri...

İnşaatı devam eden ve aktifimize kayıt edeceğimiz binaya ilişkin yapmış olduğumuz giderleri hangi hesapta takip etmeliyiz?

715
0
İnşaatı devam eden ve aktifimize kayıt edeceğimiz binaya ilişkin yapmış olduğumuz giderleri hangi hesapta takip etmeliyiz?  

Şahıs firması İstanbul’da fason tekstil faaliyeti olan mükellef Samsun’da konut olarak kullanmak üzere daire yapmaktadır. Bu dairesi tamamlandığında aktifine kayıt etmek istiyor. Bu durumda İnşaat masrafları direk gider olarak kullanılabilir mi? Yoksa inşaat bitene kadar masraflarını 258 hesapta takip edip, daire tamamlandığında 252 hesaba alıp amortismana mı tabidir?

İnşaat 258 de takip edilir. Bina bittikten sonra 252 hesaba alınır.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Devam Eden İnşaata Ait Reklam ve Pazarlama Harcamaları Doğrudan Gider Kaydedilebilir mi?

İki yıldan fazla sürede tamamlanan inşaatlarda metrekare birim maliyeti nasıl hesaplanır?

Devam eden inşaatımız için kar/ zarar hesaplaması yapılabilir mi?

 

Önceki İçerikİyi Yaşam: Kant (Müzeler ve İçerik Ortaklarımız) (Wi-Phi (Kablosuz Felsefe))
Sonraki İçerikPablo Picasso ve Kübizm’in Yeni Dili (Sanat ve Sosyal Bilimler) (Sanat Tarihi)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz